НОВИНИ ДНЯ: Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на свято  Бабине літо у жовтні: синоптикиня дала прогноз, чи варто його чекати  Як змінилася мобілізація: командир підрозділу БпЛА розповів, чи йдуть до ЗСУ після набуття чинності закону  Такого в нас не було. Зеленський зробив заяву про українську зброю  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Перед зустріччю з Путіним його гості проходять карантин, - The Atlantic  Україна найближається до "найтемнішої години" – Financial Times про проблеми на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2024 136

Генсека ООН Гутерреша оголосили в Ізраїлі небажаною персоною і заборонили в'їзд до країни: які причини

Чому Антоніу Гутерреш став персоною нон ґрата в Ізраїлі.

1d1a8e8cdb133696d7b2182067b56e25_03.10.24

Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосили небажаною особою в Ізраїлі та заборонили йому в’їзд до країни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац на своїй сторінці в соцмережі Х.

Кац пояснив рішення тим, що від Гутерреша не було "однозначного" засудження атаки Ірану на Ізраїль.

"Кожен, хто не може однозначно засудити злочинний напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на землю Ізраїлю", – сказав Кац.

За словами міністра, один з таких – генсек ООН, який ще не засудив різанину та сексуальні злочини вбивць ХАМАСу 7 жовтня і не привів до рішень про оголошення його терористичною організацією.

"Генсекретар, який надає підтримку терористам, ґвалтівникам і вбивцям ХАМАСу, "Хезболли", хуситам, а тепер і флагману глобального тероризму – Ірану, запам’ятається як пляма в історії ООН", – додав Кац.

Нагадаємо, під час теракту в Тель-Авіві серед поранених виявили українку. 1 жовтня там загинули 7 людей, ще 16 осіб постраждали.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генсека ООН Гутерреша оголосили в Ізраїлі небажаною персоною і заборонили в'їзд до країни: які причини 5.00 5 2
Політика / Світ
03.10.2024 136
Еще материалы раздела «Світ»