Життя та Стиль
Суспільство
Як запекти качку з яблуками цілком у рукаві
Приготуйте до свята ароматну ніжну качку цілком у рукаві для запікання.
Для приготування знадобиться качка, яблука, приправи і рукав для запікання. Качка в рукаві гарно просочиться яблучним соком, медом, спеціями і вийде дуже соковитою з кисло-солодким смаком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Качка - 1500 г
Мед - 2 ст. л.
соус соєвий - 1 ст. л.
Гірчиця - 1 ст. л.
Часник - 4 зубки
Яблука - 300 г
перець чорний мелений
сіль
- Качку промийте та обсушіть паперовим рушником.
- Для маринаду в мисці змішайте мед, соєвий соус, гірчицю, чорний мелений перець, вичавлений через прес часник і сіль.
- Яблука помийте, виріжте серцевину та наріжте на часточки.
- Натріть качку зовні та всередині маринадом, наповніть яблуками та покладіть до холодильника маринуватися щонайменше на дві години, а бажано на ніч.
- Викладіть качку в рукав для запікання, зав'яжіть з двох боків і покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки на 20 хвилин, потім зменште температуру до 150 градусів і запікайте дві години. За пів години до закінчення приготування розріжте рукав, щоб качка підрум'янилася.
Поради:
- Спеції використовуйте за власним смаком.