НОВИНИ ДНЯ: Кремль пропонує "не нападати" на Одесу і Миколаїв, видаючи це як "поступку": ISW про тактику Путіна  США пригрозили Європі вийти з ряду механізмів НАТО та назвали важливу умову, - Reuters  День святого Миколая в Україні: етнографиня розповіла про давні традиції та їхню виховну роль  У Польщі масово розганяють міф про «небезпечну українську їжу»: подробиці  Коли та як святкуємо День святого Миколая  Знайшов "винних": Путін зробив цинічну заяву про припинення війни в Україні  Інвестори не купилися. Міжнародний форум у Москві закінчився провалом, - розвідкавсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
27.10.2025 643

Що таке фільтр кава? Як правильно готувати

Фільтр кава – це один зі способів заварювання кави. В цьому випадку гаряча вода проходить крізь шар меленої кави у фільтрі, коли ароматичні речовини повільно екстрагуються. Фільтр метод спирається на гравітацію. Тому напій виходить м’якшим, чистішим і з вираженими нотами смаку, ніж еспресо, де використовується тиск. Пропонуємо детальніше дізнатися, що таке фільтр кава та у чому переваги.

76543_27.10.2025

Що таке фільтр кава

Фільтр кава вважається одним із найдавніших способів приготування. Він є ідеальним напоєм для тих, хто бажає відчути повний спектр смакових відтінків зерна. Різні пристрої можна використовувати для приготування. Наприклад, пуровер (V60), Chemex, AeroPress або навіть звичайну крапельну кавоварку.

Основні переваги фільтр кави:

- чистий і прозорий смак без надмірної гіркоти;

повне розкриття аромату кавових зерен;

легкість у приготуванні – не потрібне дороге обладнання;

можливість експериментувати зі ступенем помелу та температурою води.

Тому фільтр кава є досить популярним серед кавових напоїв. А різні перевірені бренди пропонують спеціальні сорти. Як раз вони найкраще розкриваються за цим способом заварювання. Знайти та купити потрібне можна в інтернет-магазин кави Alta Kava, де товари запропоновані у широкому різноманітті та з гарантією якості.

Як правильно готувати фільтр каву

Потрібно знати не лише, що таке кава фільтр, але і як правильно готувати такий напій. Тільки так можна отримати збалансований смак. Основне – це якісні зерна, точне співвідношення кави до води та правильний помел. Покрокова інструкція з приготування фільтр кави:

1. Підготуйте каву. Рекомендоване співвідношення – 1:15 або 1:16. Тобто достатньо, наприклад, 20 г кави на 300 мл води.

2. Виберіть правильний помел. Бажано використовувати середній або трохи більший помел. Занадто дрібний не підходить, бо кава буде гіркою.

3. Підготуйте воду. Вона повинна бути температурою близько 92-96°C. Бажано використовувати очищену рідину без хлору.

4. Промийте фільтр. Перед заварюванням обов’язково змочіть фільтр гарячою водою. Завдяки цьому вдасться прибрати паперовий присмак.

5. Заливайте каву водою. Спочатку каву потрібно змочити невеликою кількістю, щоб почався «блумінг», тобто активація аромату. Дале повільно вливайте залишки води круговими рухами.

6. Очікуйте. Дайте напою профільтруватися. Процес займає близько 2,5-4 хвилин.

Результат – насичений, збалансований і ароматний напій із чистим посмаком. З таким методом можна повною мірою відчути характер зерен.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що таке фільтр кава? Як правильно готувати 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
27.10.2025 643
Еще материалы раздела «Товари та послуги»