НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2012 13:43 6476

Європа не може дійти згоди щодо України

Європа розділилась щодо того, чи потрібно підписувати з Україною угоду про асоціацію.

За даними видання The EUobserver, Чехія, Литва, Польща та Словаччина готові підписати Угоду про асоціацію вже восени 2013 року у Вільнюсі.

«Ми не розглядаємо (договір - ред.) як подарунок для українського уряду, але більше як спосіб відкриття перспектив для українських громадян та запровадження європейського порядку денного для українського керівництва», - заявив високопоставлений дипломат з однієї з чотирьох країн.

Водночас чотири країни – Швеція, Фінляндія, Данія та Нідерланди - вважають, що Угода має бути заморожена після того, як «він (Янукович – ред.) посадив за грати політичних опонентів» та провів вибори на свою користь.

Ця група країн на засіданні ради міністрів в грудні планує висунути жорстку вимогу для угоди – свобода екс-прем'єра Юлії Тимошенко та форма судової системи.

Деякі з них схильні до скасування візиту президента Януковича до Брюсселя на саміт Україна-ЄС у лютому-березні 2013 року.

«Ми розчаровані українським керівництвом... вони досі не виконали вимоги, які були висунуті. Я не думаю, що саміт буде доцільним в цей час», - сказав скандинавський дипломат .

Зі свого боку Франція та Великобританія поки підтримують переговори на низькому рівні, а Німеччина поки не визначилась.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа не може дійти згоди щодо України 5.00 5 1
Політика / Україна
26.11.2012 13:43 6476
Еще материалы раздела «Україна»