30.11.2012 10:30 1212

Півтисячи українців працюють на «Майкрософт»

У компанії «Майкрософт» працюють 500 українців, майже всі - з фізико-математичних шкіл.

Про це повідомив гендиректор «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків.

«У компанії «Майкрософт» працює 500 українців, кілька тисяч китайців, кілька тисяч представників Індії й тисяча росіян. Більшість українців навчалися у фізико-математичних школах, де є чудові викладачі», - відзначив він під час дебатів у Львівському національному університеті.

Згідно з даними опитування, проведеного під час дебатів, організатором яких виступив фонд «Ефективне управління», більше половини присутніх упевнені, що освіта в Україні застаріла. Дану тезу підтримали 54% експертів, проти - 39%, не визначилися - 9%.

У той же час, виконавчий директор Міжнародного учбового центру TIMSS & PIRLS Айна Мулліс вважає несправедливою дану думку.

«Як виконавчий директор учбового центру я формую думку про освітню систему України на підставі рейтингів, які проводилися до 2011 року. Ми досліджуємо 54 країни, і результати 2011 року показують, що Україна рухається в правильному напрямку, Україна знаходиться на середньому рівні і є тенденція того, що ви йдете вгору», - заявила вона.

За словами експерта, багато українських студентів показують видатні результати: «За результатами дослідження 2011 року досить високий відсоток учнів знаходиться на високому рівні з математичних і природознавчих науках. Учні дуже добре вирішують складні завдання. Цих досягнень не було б, якби система була застарілою».
Експертів цитує газета «Сегодня».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Півтисячи українців працюють на «Майкрософт» 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
30.11.2012 10:30 1212
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»