<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
11.12.2012 4113

Ворожіння на Кабмін: нові або ще не забуті старі міністри

У ніч із 12 на 13 грудня заведено ворожити на нареченого. Контракти вирішили до цієї дати «поворожити» на міністрів нового уряду, склад якого може змінитися внаслідок переобрання Верховної Ради та відходу частини міністрів у депутати.

Яким буде новий Кабмін, зараз не знає навіть президент. «Дати стовідсоткову відповідь на те, як буде сформовано уряд, неможливо», — заявив Віктор Янукович. Незважаючи на те, що він таки подав кандидатуру Азарова на пост прем'єра, але ж ще потрібно, щоб більшість у ВР підтримала його вибір. А якою буде нова більшість — поки що можна лише здогадуватися, оскільки парламент у новому складі збереться лише 12 грудня. Головна інтрига, на думку опитаних Контрактами експертів, — чи замінять прем'єра. На думку Тараса Чорновола, на крісло Азарова претендують ще два представники різних груп впливу — нинішній голова НБУ Сергій Арбузов (група «сім’я») і віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський (так звана група Льовочкіна—Фірташа). «Невипадково Сергія Арбузова та Валерія Хорошковського возили до Москви, на оглядини до Путіна. З іншого боку, Хорошковський та Арбузов відвідали США й Брюссель, там теж їх оцінювали», — міркує Чорновіл. За Азарова тим часом заступилася група консерваторів із ПР, крім того, він на гарному рахунку в президента. Але остаточно питання із прем'єром не вирішене. Відповідно й доля інших міністрів висить на волосині. На думку політолога Віктора Небоженка, великою є ймовірність, що самого Азарова залишать до літа, коли відбудеться глобальна чистка кадрів, але точкових замін не уникнути. Контракти обрали найбільш значимі посади в уряді, і, спираючись на думки експертів і джерел, припустили, хто та з якою ймовірністю може їх зайняти.

zirka Імовірність призначення претендента за 5-бальною шкалою, версія Контрактів.

* Відповідно до доповнення № 3 до Закону України «Про державний бюджет на 2012 рік».


zakharchenko_otstavka_ua

Віталій Захарченко

Міністр внутрішніх справ

Порядок підконтрольних сум*: 14 569 млн грн

Сфера повноважень: боротьба зі злочинністю, охорона громадського порядку, реалізація державної політики у сфері міграції, громадянства, реєстрації фізосіб.

Претенденти

zakharchenkoВіталій Захарченко zirkazirkazirkazirka

Може зберегти посаду, бо вплутався в реформування правоохоронної системи. Водночас експерти пророкували йому місце голови АП. Тож залишити МВС він може хіба що у зв'язку з переходом на важливішу посаду.

mogilevАнатолій Могильов zirkazirkazirka_2

Подейкують, повернення Могильова на цю посаду із кримського «заслання» уже було затверджено нагорі. Але пізніше рішення з невідомих причин скасували. Чи буде знову розглянуте це питання, наразі невідомо.

moscalГеннадій Москаль zirka

За певних умов Геннадію Москалю може пощастити очолити відомство, у якому він ніяк не міг піднятися вище посади заступника. Його сильні сторони — досвід і вміння домовлятися.

dzhygaМикола Джига zirkazirka

Джига — досвідчений силовик, який працював і в органах внутрішніх справ, і в органах податкової служби. Екс-губернатор Вінницької області — людина президента, тож його призначення на посаду голови МВС не виключене. 

Оценка материала:

5.00 / 6
Ворожіння на Кабмін: нові або ще не забуті старі міністри 5.00 5 6
Політика / Україна
11.12.2012 4113
Еще материалы раздела «Україна»