<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелямивсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.12.2012 1328

Прем’єрство Азарова зашкодить співпраці України з МВФ - ЗМІ

Повернення Азарова на посаду прем’єра може змусити МВФ припинити переговори щодо надання Україні нового траншу.

Затвердження М.Азарова на посаду прем’єра «супроводжувалося криками «Ганьба, ганьба!» в приміщенні парламенту, який охопили бійки. Це і справді була ганьба, але ще більшою ганьбою буде, якщо Україні не вдасться справитися з наступаючими проблемами, включаючи переговори про кредитний пакет з дуже обережним Міжнародним валютним фондом…зіткнення показали правлячій Партії регіонів Віктора Януковича, що їм тепер буде важче проштовхувати законопроекти через парламент», - йдеться у матеріалі Financial Times.

З цього приводу експерт зі Східної Європи в лондонському Standard Bank Тімоті Еш відзначив: «Я не певний, що Україна знайде компроміс з МВФ, їй треба наважитися на те, щоб зробити складні речі, які вона воліла б не робила. Якби я був Фондом, я б дуже сумнівався у підписанні угоди, коли є великі питання щодо бажання влади дотримуватися умов програми впродовж тривалого часу. Будь-яка програма має високу ймовірність зійти з правильного шляху, і я думаю, що МВФ захоче гарантій, що політики і міністри будуть її дотримуватися. Наразі, особливо зважаючи на те, що новий уряд ймовірно буде слабким і переважно зосередженим на президентських виборах 2015 року, я просто не бачу такої прихильності (до виконання умов МВФ)».

Як зазначає Financial Times, інвестори будуть не в захваті від повернення М.Азарова. «Він і його уряд пішли цього місяця у відставку, ймовірно для того, щоб посісти місця в парламенті. М.Азаров був рішуче проти ліквідації дорогих субсидій на рахунки газу для домогосподарств, що є ключовою умовою для надання кредиту МВФ, і панувало сподівання, що його відставка відкриє шлях для наступника, який був би більш дружнім до МВФ. Втім, видається, що відставка М.Азарова була спробою забезпечити йому другий термін і свіжий мандат, як воно і сталося. Але якщо вкидання М.Азарова назад у гру на фоні бійок депутатів має ціллю зміцнити позиції В.Януковича на посаді Президента, то не ясно яку перевагу це дасть, особливо, якщо МВФ відступить від ідеї надати рятівний пакет», - пише видання.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Прем’єрство Азарова зашкодить співпраці України з МВФ - ЗМІ 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
14.12.2012 1328
Еще материалы раздела «Економіка»