<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
20.12.2012 21087

Призначення Медведчука стане передачею влади Путіну

Призначення екс-глави секретаріату президента Віктора Медведчука на серйозну посаду стане передачею влади президенту Росії Володимиру Путіну.

«Медведчук - це людина дуже близька Путіну і Росії, це агент їх інтересів. І призначення його чи на посаду керівника РНБО, чи-то в адміністрацію президента стане фактичною руйнацією реальної влади Януковича в країні і передачі її Путіну», - сказав глава правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

При цьому Фесенко вважає, що швидше за все Медведчука не призначать.

«В усякому разі, поки Льовочкін є головою АП, він на провідних посадах не з'явиться, навіть, якщо будуть такі поради з Кремля. Це питання не лише їхніх персональних стосунків, є й вагоміша причина: якщо Медведчук буде призначений або секретарем РНБО, або як подейкують керівником АП - влада в країні переходить до Путіна», - додав він.

Експерт також зауважив, що у такому випадку Янукович не буде президентом цієї країни де факто.

«Де-юре може бути, а де-факто - ні», - підкреслив політолог.

З огляду на це Фесенко скептично ставиться до можливих призначень Медведчука на ту чи іншу «серйозну посаду».

Оценка материала:

4.67 / 3
Призначення Медведчука стане передачею влади Путіну 4.67 5 3
Політика / Україна
20.12.2012 21087
Еще материалы раздела «Україна»