<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Події
21.12.2012 1099

Яхта, що була призначена для Джобса, заарештована

Влада Нідерландів заарештувала яхту, яка була побудована на замовлення засновника компанії Apple Стіва Джобса, через скарги дизайнера судна Філіпа Старка, який вважає, що замовники винні йому 3 млн євро.

Яхта Venus, загальна вартість якої складає 100 млн євро, була спроектована спільно Джобсом і відомим дизайнером Філіпом Старком. Її довжина становить 80 метрів, корпус судна зроблений з алюмінію, а ілюмінатори - зі скла, яке раніше компанія Apple використовувала для своєї продукції.

Юрист, який представляє компанію Старка Ubik, заявив, що винагорода за розробку дизайну яхти становила 9 млн. євро, однак їхній клієнт отримав тільки дві третини цієї суми. Він додав, що судно було конфісковано ввечері 19 грудня в порту Амстердама і залишиться там, поки розпорядники спадку Джобса не виплатять передбачуваний борг.

Адвокати сім'ї Джобса поки не коментують ситуацію, що склалася, повідомляє УНН за посиланням на іноземні джерела.

Нагадаємо, засновник компанії Apple  Стів Джобс помер у жовтні 2011 року. Яхта Venus була спущена на воду 19 жовтня нинішнього року. На цій церемонії були присутні вдова Стіва Джобса Лорен Пауелл і діти Рід, Ів і Ерін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яхта, що була призначена для Джобса, заарештована 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
21.12.2012 1099
Еще материалы раздела «Події»