<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФ  У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадкувсі новини дня
26.12.2012 20:30 2786

Колишній міністр транспорту розповів Колесникову, хто кому «попередник»

Колишній міністр транспорту Йосип Вінський заперечує інформацію екс-міністра інфрастурктури Бориса Колесникова про те, що поїзди Hyundai дісталися йому від попередників.

За словами Вінського, він не розглядав Hyundai як потяги до Євро-2012. «Це була чітка моя позиція, бо я розумів, що будуть такі наслідки, якщо ми візьмемо чужий потяг і поставимо на нашу колію, я розумів чітко», – заявив екс-міністр транспорту.

«Я розкажу, як було, щоб не було ніяких непорозумінь. У 2009 році вже десь перед моїм відходом з міністерства наша делегація на рівні заступника міністра і керівника «Укрзалізниці» їздила у Корею, розглядала у тому числі і ці потяги, і була укладена попередня угода, попередня угода про наміри…», – сказав Вінський в ефірі «Радіо Свобода».

Крім того, за словами Вінського, він наполягав на тому, що потяги Hyundai потрібно робити в Україні. «На українських виробничих підрозділах, створивши СП, де Корея дає розробку, дає технологію, дає комплектацію, яку ми не могли робити, у тому числі електроніку і дає спеціалістів, а все інше дає Україна. І якби ці дві речі були враховані, то сьогодні цієї ситуації ми не мали б», – наголосив Вінський.

Раніше в інтерв’ю Forbes.ua Колесніков заявив, що проект Hyundai дістався йому від попереднього керівництва міністерства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Колишній міністр транспорту розповів Колесникову, хто кому «попередник» 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
26.12.2012 20:30 2786
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»