<
НОВИНИ ДНЯ: Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУ  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  США передадуть Україні більш далекобійну зброю, - Нуланд  Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецептвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.01.2013 2804

Пинзеник розповів про кредитну «голку» України

Україна не зможе обійтись без зовнішнього кредитування, заявив народний депутат від фракції УДАР, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник.

«Україна має проблему з платіжним балансом: невідповідність між потоками валюти, яка входить у державу, і яка виходить. Головний канал невідповідності - торгові операції: за 11 місяців минулого року дисбаланс між експортом та імпортом - 13 мільярдів доларів. Їх же треба десь взяти. У нас немає друкарського верстата, який друкує долари. Крім того, протягом 12 місяців 2013 року Україні треба повертати близько 60 мільярдів доларів зовнішнього боргу: це всі боржники - держава, комерційні банки, суб'єкти господарювання. У резервах України 24,5 мільярда доларів. «Дірка» очевидна. Без залучення зовнішнього кредитування закрити її неможливо», - сказав Пинзеник.

Він нагадав, що Україна у 2012 році практично не мала змоги вийти на зовнішній ринок запозичень.

«Минулого року ми стикнулися з тим, що позичити Україна не може. Нам не позичають достатньої кількості грошей, що призвело до втрати золотовалюних резервів. Минулого року вони порівняно з піковим значенням 2011 року - 38,5 мільярда доларів - втратили 14 мільярдів. Ця тенденція посилилася у кінці року. У цьому зв'язку Міжнародний валютний фонд є добрим тим, що дає дешеві гроші та відіграє роль сигналу для інвесторів», - зазначив Пинзеник у ефірі «Ера-FM».

Оценка материала:

5.00 / 3
Пинзеник розповів про кредитну «голку» України 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
17.01.2013 2804
Еще материалы раздела «Економіка»