<
НОВИНИ ДНЯ: На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
01.02.2013 17:27 2918

Росіяни викупили у американців два українських обленерго

ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл» досягла домовленості з корпорацією AES (США) про купівлю двох енергопостачальних компаній в Україні - ПАТ «AES Київобленерго» та ПАТ «AES Рівнеенерго».

Закриття угоди очікується до середини 2013 року.

Після отримання дозволу регуляторних органів та завершення угоди, ці активи перейдуть в управління компанії «НД Енержді Інтернейшнл Україна».
Корпорація AES погодилася продати належні їй 89,12% акцій ПАТ «AES Київобленерго», яке обслуговує 881 тис. споживачів у Київській області, а також 84,56% акцій ПАТ «AES Рівнеенерго», яке обслуговує 412 тис. споживачів у Рівненській області.

«Електроенергетика - головний напрямок нашого бізнесу і ми зацікавлені в його розширенні. Ми володіємо високою компетенцією в галузі передачі та постачання електроенергії, що підтверджується показниками ефективності наших компаній», - цитується в повідомленні AES президент «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» Михайло Спектор, передає Інтерфакс-Україна.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни викупили у американців два українських обленерго 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
01.02.2013 17:27 2918
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»