<
НОВИНИ ДНЯ: Резерв+ замість ТЦК. Як працює новий додаток для військовозобов'язаних  Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.02.2013 4789

Держбюджет-2013 довів свою нереальність - економіст

Стартовий місяць року підтвердив нереальність виконання Держбюджету, у першу чергу стосовно доходів.

«Якщо провести порівняння у співставних умовах, то зростання надходжень до загального фонду за перший місяць поточного року склало лише 0,5% проти затверджених законом 9,2%. Для абсолютної коректності порівнянь у наведених підрахунках враховано і ту обставину, що у січні минулого року НБУ перерахував до державного бюджету на 0,2 млрд грн більше, а також більші (на 0,9 млрд грн) у січні 2013 року обсяги відшкодування ПДВ, порівняно з минулим роком», - зауважив народний депутат, заступник голови фракції «УДАР» у ВР Віктор Пинзеник.

Він переконаний, що умовну бюджетну динаміку нинішній уряд забезпечує за рахунок введення авансової сплати податку на прибуток. «Як наслідок - надходження цього податку зросло у січні 2013 року в 4,3 разу – з майже 1 млрд грн у січні 2012-го до майже 4 млрд грн у січні 2013-го року», - повідомив представник «УДАРу».

Пинзеник вкотре наголосив, що бюджет поточного року має бути якнайшвидше переглянутий. «Він повинен базуватися на реальних доходах і опиратися на такий важливий сьогодні принцип – жити по засобах. В нинішніх умовах країні неприпустимо жити з таким дефіцитом бюджету, з наростаючим боргом», - підкреслив нардеп.

Оценка материала:

5.00 / 1
Держбюджет-2013 довів свою нереальність - економіст 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.02.2013 4789
Еще материалы раздела «Економіка»