<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Україна
12.02.2013 1723

Британський політолог розповів про олігархічні «розклади» в Україні

В Україні старі олігархи втрачають вплив на користь тіньової групи Януковича, яку називають «Сім’єю», вважає британський дослідник української історії та сучасної політики Ендрю Вілсон.

«Українська аудиторія чудово знає про «Сім’ю» і «осімейнення». Я вважаю, що є багато ознак напруженості між «Сім’єю» і старими олігархами. Чимало з них бачать, що їхнім інтересам загрожує розростання «Сім’ї», але ніхто з них не хоче бути першим і піти проти цього. Пан Хорошковський щойно втрапив у халепу і продав телеканал», - сказав Вілсон.

«Та й взагалі, хто ця «Сім’я»? Ми, звичайно ж, знаємо членів родини і можемо намалювати схему цих людей і кола з оточенням. Ахметов тут єдина власне олігархічна група. Може бути, що старі олігархи втрачають вплив на користь цієї тіньової міазматичної групи. Той факт, що нам нічого не відомо, і є частиною проблеми», - відзначив експерт у розмові з видання Тиждень.

Вілсон  наголосив, що відсутність прозорості у власності і корпоративному керівництві та в урядуванні загалом - це велика проблема для України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британський політолог розповів про олігархічні «розклади» в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
12.02.2013 1723
Еще материалы раздела «Україна»