<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні піднімуть максимальну ціну на електроенергію для бізнесу  22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно Україні  Путіну час хвилюватися: три версії загибелі президента Ірану  Сім країн НАТО постачатимуть Україні техніку та ракети до ППО в рамках німецької ініціативи  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травня  Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.03.2013 14:42 1057

В українських лікарнях дуже небезпечно перебувати

В середньому кожен десятий пацієнт, який перебуває на стаціонарному лікуванні, підхоплює внутрішньолікарняну інфекцію.

Про це під час прес-конференції сказала директор ДЗ «Центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» Любов Некрасова.

«За оцінками експертів, кожен 10 пацієнт, який перебуває у стаціонарі, може отримати шкоду від внутрішньолікарняної інфекції. Показник внутрішньолікарняного інфікування у світі складає від 5 до 15%. Смертність у хворих з внутрішньолікарняною інфекцією в 10 разів вища, ніж у осіб без госпітальних інфекцій», - сказала Л. Некрасова.

За її словами, внутрішньолікарняні інфекції є одними з основних причин смертності осіб, які перебувають у стаціонарі.

Нагадаємо, наразі в активній розробці знаходиться вакцина для профілактики внутрішньолікарняної інфекції.

«На сьогодні у розробці знаходиться дуже багато різних вакцин. Це стосується також і вакцини від внутрішньолікарняної інфекції, особливою проблемою якої на сьогодні є резистентний золотистий стафілокок, який є стійким до багатьох антибіотиків. І коли пацієнт протягом довгого часу перебуває у стаціонарі, то ті маніпуляції, які з ним проводять, значно погіршують його стан», - сказав головний позаштатний епідеміолог КМДП Федір Лапій, передає УНН.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В українських лікарнях дуже небезпечно перебувати 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.03.2013 14:42 1057
Еще материалы раздела «Суспільство»