<
НОВИНИ ДНЯ: Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червнявсі новини дня
18.03.2013 16:45 5870

Янукович затвердив положення про податкову міліцію у складі Міндохсборів

Президент Віктор Янукович підписав Указ № 141/2013 «Про Міністерство доходів і зборів України».

Згідно з текстом документу Міністерство доходів і зборів є правонаступником Державної податкової та митної служб України, що реорганізуються.

Указом установлено, що до прийняття законодавчих та інших нормативно-правових актів у складі міністерства доходів і зборів та його територіальних органів утворюються та діють підрозділи податкової міліції.

Міністр доходів і зборів здійснює повноваження, пов'язані з прийняттям, проходженням та звільненням зі служби осіб рядового і начальницького складу податкової міліції, які проходять службу у складі міністерства відповідно до Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ.

Також, за посадовими особами органів державної податкової та митної служб та особами рядового і начальницького складу податкової міліції, які переходять на службу до міністерства доходів і зборів та його територіальних органів, членами їх сімей зберігаються умови оплати праці та матеріального забезпечення, пільги та інші соціальні гарантії (у тому числі медичне обслуговування, санаторно-курортне та пенсійне забезпечення), встановлені відповідно до законодавства для посадових осіб органів державної податкової та митної служб та осіб рядового і начальницького складу податкової міліції та членів їх сімей.

Як повідомлялось, нещодавно на узгодження міністерству фінансів та міністерству доходів та зборів був розісланий проект закону «Про Службу фінансових розслідувань України (фінансової поліції)», який пропонує зробити СФР окремим силовим органом зі спеціальним статусом та майже необмеженими повноваженнями, який буде підпорядковуватися безпосередньо президенту Віктору Януковичу.

Серйозні зауваження до цієї ініціативи є практично у всіх міністерств, а бізнес попереджає, що новий орган зробить неможливим ведення успішної господарської діяльності в Україні.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Янукович затвердив положення про податкову міліцію у складі Міндохсборів 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
18.03.2013 16:45 5870
Еще материалы раздела «Податки та право»