НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2013 12:30 2435

Москаль розповів, як треба реформувати СБУ

У вищого політичного керівництва нашої держави є таке розуміння, що КДБ тотожне СБУ, заявив опозиційний народний депутат Геннадій Москаль.

«КДБ – це було КДБ, а СБУ – це організація, яка взагалі на сьогоднішній день в Україні непотрібна, вона підлягає реформуванню повністю. Це має бути класична контррозвідка, а всі інші функції треба передати іншим органам», - вважає Москаль.

За його словами, влада й досі не виконала дві резолюції ПАРЄ щодо СБУ.

«Є, скажімо, департамент контррозвідувального забезпечення економіки. Скажіть, а що, іноземні агенти зруйнували НАК "Нафтогаз" чи "Енергоатом", чи зруйнували вугільну промисловість в Україні, Укрзалізницю? Це агенти іноземних спецслужб чи наш уряд це зробив своїми невдалими кроками? Що забезпечувати? Це взагалі придуманий варіант… Є дві резолюції ПАРЄ по СБУ, але, на жаль, жодна не виконана», - розповів політик.

Він пояснив, що «люди, які сьогодні знаходяться в керівництві держави, виросли в тій системі, при КДБ, коли всі тряслися, і воно було всемогутнє».
«Але зараз це не те. Ну, якогось міліціонера зловить, що наркотики продавав. Правда, за останній час я і такого не чув від прес-служби», - зауважив Москаль.

Відповідаючи на питання, що нібито Валерій Хорошковський виїхав з України з великим обсягом компромату, Москаль зауважив, що наразі «великого обсягу компромату не треба шукати».

«Треба один сайт прочитати, тому що там всі працівники СБУ йдуть в інтернет-кафе і на сайт викидають все, що там є. Я ще такої прозорої організації спецслужби не бачив. Тому не треба нічого Хорошковському везти, він може спокійно вийти на сайт і все прочитати», - пояснив Москаль «Українській правді».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Москаль розповів, як треба реформувати СБУ 5.00 5 1
Політика / Україна
22.03.2013 12:30 2435
Еще материалы раздела «Україна»