<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2013 16:30 2300

Чорновіл висловився про сьогоднішню безхребетність опозиції

Парламентська опозиція буде вимушена визнати голосування більшості, яке сьогодні відбулось на вулиці Банковій. Таку думку висловив народний депутат Верховної Ради шостого скликання Тарас Чорновіл.

Політик вважає, що опозиція повинна була зірвати «альтернативне» засідання з метою довести свою безкомпромісність.

«Якщо опозиція так категорично проти цього, треба було ввірватися туди і зірвати засідання. Або влаштувати дебош, що вони не визнають цього засідання. А вони послали кількох ударівців, які захотіли перевірити тільки наявність людей у залі. Вони піддали сумніву лише процедурні порушення, а не конституційні норми», - вважає він.

Чорновіл переконаний, що опозиція довго не буде протестувати, і з часом визнає проголосовані рішення.

Як приклад він навів ситуацію в 2000 році. Тоді, зокрема, демократичні сили пішли на засідання до Українського дому на прохання президента Леоніда Кучми. «В Українському домі планували позбавити влади комуністів і соціалістів, які диктували свої умови і кудись тягнули Україну. Тоді відбулось таке ж засідання, як і сьогодні. Тоді, щоправда, лічильна комісія пройшла відповідну процедуру, а сьогодні ні. Проте, всі визнали те рішення, окрім, звичайно, комуністів. Якщо визнали тоді, доведеться визнати і зараз», - заявив Чорновіл.

При цьому, він пропонує подивитися на кількість людей, які зберуться на заклик опозиції на ці вихідні, щоб виступити проти «путчу». «Давайте подивимось, скільки людей вийде у суботу на заклик опозиції. Якщо на вулиці не вийде мільйон людей, це означатиме, що Україна не має опозиції, тому що заклик проти путчу опозиціонерів - це щось дуже серйозне. Тому на все, що відбувається, треба дивитися як на факт, який відбувся», - додав Чорновіл, передає ТСН.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Чорновіл висловився про сьогоднішню безхребетність опозиції 5.00 5 2
Політика / Україна
04.04.2013 16:30 2300
Еще материалы раздела «Україна»