<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
03.06.2013 16:20 505

На модернізацію ГТС потрібно 5,3 млрд доларів

За підрахунками «Укртрансгазу», модернізація української газотранспортної системи потребує $5,3 млрд інвестицій, що набагато дешевше, ніж будівництво нових газопроводів в обхід України.  

Про це заявив заступник головного інженера з питань модернізації та перспективного розвитку ГТС України ПАТ «Укртрансгаз» Олег Михалевич.

«Реалізація такого проекту вимагає залучення значних і довгострокових інвестицій. Згідно з нашими розрахунками, які були підтверджені компанією Mott McDonald, загальний обсяг необхідних інвестицій становить $5,3 млрд. Такі капіталовкладення забезпечать надійний транзит до Європи в обсязі 145 млрд куб. м на період до 2030 року і надалі. Це є менше, ніж вартість «потоків», які будуються в обхід України: «Північного потоку», вартість якого зараз становить $15 мільярдів, і «Південного потоку»», - сказав Михалевич.

За його словами, основними напрямами вкладення коштів будуть транзитні газопроводи Уренгой-Помари-Ужгород, «Союз» і «Прогресс», а також північна система газопроводів, «які будуть складати і в подальшому основний маршрут транзиту, і які визначені нами, як пріоритетні об'єкти модернізації і реконструкції».

При цьому він зазначив, що вибір об'єктів і напрямів модернізації безпосередньо буде залежати від майбутніх обсягів транзиту.

За оцінками «Укртрансгазу», завантаженість української ГТС становитиме від 60 млрд куб. м (песимістичний сценарій) до 110 млрд куб. м (оптимістичний сценарій), передає Укрінформ.

Оценка материала:

5.00 / 1
На модернізацію ГТС потрібно 5,3 млрд доларів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
03.06.2013 16:20 505
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»