<
НОВИНИ ДНЯ: "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
07.06.2013 18:30 1664

Облікова ставка Нацбанку знижена до 7% річних

Національний банк знизить з 10 червня 2013 року облікову ставку на 0,5% порівняно з нині діючим рівнем, до 7% річних.  

Таке рішення прийнято НБУ 6 червня.

«6 червня 2013 року Правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки з 10 червня 2013 року на 0,5 відсоткового пункту - до 7% річних», - йдеться в повідомленні НБУ.

За словами голови Національного банку України Ігоря Соркіна, такий крок зумовлений прагненням закріпити позитивні тенденції в монетарній сфері та надати завдяки цьому поштовх для активізації процесів економічного розвитку.

Зокрема, зауважив І. Соркін, впродовж 2013 року споживча інфляція в державі залишається на рівні, близькому до нуля. Крім того, поліпшуються ринкові очікування, знижується вартість коштів, стабільно зростає депозитна база банківської системи, насамперед за рахунок коштів у національній валюті.

«Переконаний, рішення про зниження облікової ставки буде позитивно сприйняте ринком та стимулюватиме збільшення обсягів кредитування. А разом з іншими заходами Національного банку та Уряду це підвищить економічну активність у державі та сприятиме стабільності банківської системи», - сказав Соркін.

Останній раз облікова ставка НБУ змінювалася 21 березня 2012 року - з 7,75% до 7,5% річних.

З травня минулого року вартість основних операцій з рефінансування, а саме, щотижневі тендери на термін до 14 днів, визначається на рівні облікової ставки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Облікова ставка Нацбанку знижена до 7% річних 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
07.06.2013 18:30 1664
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»