<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
13.06.2013 14:42 2390

Голова Податкової сказав, чому подорожчає пиво

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко наголосив, що підвищення акцизу на пиво є дуже важливим кроком для уряду.  

Про це він сьогодні сказав під час міжнародної конференції «Україна і партнери».

«Що стосується акцизу на пиво, то це дуже важливо зробити. Це, по-перше, є додатковими надходженнями до державного бюджету. Але не менш важливо наша спільна позиція з МОЗ - це піклування про здоров'я нації, і це друга сторона», - зазначив він.

Міністр зауважив, що на сьогодні ринок алкогольної продукції змінюється. «Деякі продукти втрачають ринок, а деякі, слабоалкогольні напої та пиво, захоплюють його. Для того, щоб цей процес був гармонізований, ми сьогодні й кажемо, що потрібно вводити акцизи на пиво. І це є послідовна позиція Міндоходів, яку ми будемо втілювати у життя», - наголосив О. Клименко, передає УНН.

Міністр підкреслив, що вони адмініструють всі галузі, які підпадають до сплати цього податку однаково без будь-яких преференцій.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів розробило законопроект про підвищення ставки акцизу на пиво майже в три рази – з 87 копійок до 2,43 грн за літр напою.

Крім того, група народних депутатів запропонувала парламенту втричі підвищити ставки акцизу на пиво з 0,87 грн до 2,5 грн за 1 літр і виручені кошти спрямувати на фінансування заходів з охорони здоров'я та Національної дитячої спеціальної лікарні «Охматдит» (Київ).

Відповідні законопроекти (№ 2876 і № 2880) зареєстрували в парламенті 18 квітня Тетяна Бахтєєва, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко (Партія регіонів), Андрій Пишний, Валерій Дубіль, Михайло Головко, Леся Оробець, Роман Ілик («Батьківщина»), Марія Матіос, Андрій Путілов (УДАР).

Оценка материала:

5.00 / 1
Голова Податкової сказав, чому подорожчає пиво 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
13.06.2013 14:42 2390
Еще материалы раздела «Податки та право»