<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
17.06.2013 19:00 1090

Китай має бути першим у рейтингу інтелектуального піратства - експерт

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що у Китаї рівень інтелектуального піратства вищий, ніж в Україні, тому за ними мала б бути позиція першості.  

Про це він заявив під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

«Я вважаю, що в Україні піратство існує, однак нащо Україну робити головним піратом? Я не знаю, хто це вимірював, але думаю, що елементарні вимірювання покажуть, що Китай - на першому місці», - сказав він.

Водночас, Охріменко припустив, що першу позицію міг зайняти і Ізраїль. Відповідно до його слів, іміджі цих двох країн (Китаю і Ізраїлю - ред.) кращі, ніж український, тому вони опинилися поза увагою Управління торгових представників США і не отримали ганебного статусу.

Крім того, Охріменко наголосив, що імідж пірата №1 у світі не несе загрози для економіки країни з боку США.

«Українські товари не пускають на американський ринок. Є маса обмежень. Обсяг (імпортованої продукції - ред.) - 90 млн доларів. Це жалюгідні копійки. Для прикладу, ми в Ірак на 200 млн. дол. цибулі продаємо», - прокоментував він.

Аналітик вважає, що «не варто мріяти про інвестиції», які в перспективі можуть бути втрачені через статус найбільшого пірата.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай має бути першим у рейтингу інтелектуального піратства - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
17.06.2013 19:00 1090
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»