<
НОВИНИ ДНЯ: Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.06.2013 12:40 731

Керівники сільрад та райрад беруть до 2 млн грн хабарів

З початку року в Україні керівників сіл та районів затримували на хабарах від 20 тисяч до 2 мільйонів гривень.  

У лютому цього року голову Кам'янської сільської ради Сторожинецького району Чернівецької області затримали після одержання хабара у сумі $130 тис. Він вимагав таку «винагороду» за надання в оренду на 49 років ставка. Було розпочато досудове розслідування за ч.4 ст.368 ККУ - одержання хабара. Пізніше Шевченківський райсуд Чернівців вирішив відпустити його під заставу у 114 тис. 700 грн. Досудове розслідування триває.

Незадовго після цього правоохоронці Чернігівщини затримали керівника району, що отримав від представника комерційного підприємства $8 тис. за видачу розпорядження РДА про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення в оренду 8 га земель державної власності.

На Луганщині один з голів райдержадміністрації, за повідомленням міліції, вимагав і отримав хабар у сумі 20 тис. грн. Саме у таку суму чиновник оцінив погодження виділення земельної ділянки площею 1 га для отримання спеціального дозволу на користування надрами. Посадовця затримали в робочому кабінеті під час передачі грошей.

На Львівщині під час отримання хабара затримали мера одного з районних центрів, його заступника, працівника міськради та керівника аукціонного центру. Вони вимагали від бізнесменів в цілому 2,2 млн. грн за сприяння у викупі земельної ділянки під ливарний завод, а також за створення переваг під час проведення аукціону зі зниженням вартості землі і зменшенням в 2 рази інвестиційного вкладу в бюджету міста.

У червні правоохоронці затримали голову однієї з районних адміністрацій Одеси та його першого заступника при отриманні частини хабара в сумі 160 тис. грн. Чиновники вимагали та отримали двома частинами хабар у розмірі $40 тис. за підписання договору оренди землі для розміщення сезонних об'єктів торгівлі. При отриманні другої частини хабара їх затримали на робочому місці. За повідомленням низки одеських ЗМІ, затримали голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова і його першого заступника Андрія Горшкова.

Окрім керівників району на хабарах попадалися і голови сільських рад.

Так, у квітні цього року голова селища біля Євпаторії затриманий під час отримання хабара на суму $5 тис. Чиновник за посередництвом співучасника вимагав з громадянина вказану суму за вирішення питання про виділення земельної ділянки на території селища.

На Закарпатті при одержанні хабара у $9 тис. затримали голову Буковецької сільської ради за виділення 10 соток землі на території цієї сільради.

Сільського голову в Чигиринському районі Черкаської області затримали за підозрою в отриманні 4 тис. грн та $500 хабара. за відведення земельної ділянки.

За всіма кримінальними провадженнями розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК – одержання хабара.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 1
Керівники сільрад та райрад беруть до 2 млн грн хабарів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.06.2013 12:40 731
Еще материалы раздела «Суспільство»