<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
25.06.2013 15:15 712

1,3 млн гастарбайтерів відправили в Україну 2,3 млрд доларів

Торік з України до Росії працювати, відвідати родичів і отримати освіту приїжджали більше 3 млн осіб.  

Про це повідомив глава російської Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський на міжнародній конференції, присвяченій російсько-українським відносинам.

«Минулого року, зокрема, ми фіксували понад 10 мільйонів в'їздів до Росії громадян України. Їх скоїли понад 3 мільйони осіб. Це п'ята частина від усіх іноземців, що приїхали до Росії», - сказав він.

Ромодановський зазначив, що кількість осіб, які щорічно в'їжджають з України до Росії неухильно зростає - ця тенденція зберігається протягом останніх років.
«За даними Національного банку України трудові емігранти відправили своїм сім'ям в 2012 році 6,5 мільярда доларів. Лідером тут залишається Росія - 2,3 мільярда доларів (35% від загального обсягу)», - повідомив глава ФМС.

Він уточнив, що при зарплаті приблизно в тисячу доларів і реальному щомісячному розмірі грошового переказу в 500 доларів за три роки ці люди змогли б перевести в Україну кілька мільярдів доларів.

Ромодановський повідомив, що, за даними ФМС, загальна кількість трудових мігрантів з України в РФ склала в 2012 році 1,35 млн чоловік.

За його словами, якби всі трудові мігранти з України легалізувалися в РФ, то загальна кількість офіційних грошових переказів збільшилася в кілька разів.

За повідомленням «Інтерфакс-Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
1,3 млн гастарбайтерів відправили в Україну 2,3 млрд доларів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
25.06.2013 15:15 712
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»