<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.07.2013 19:00 1267

Владу українці ненавидять більше, ніж злочинців - соціолог

В Україні можуть статися ще потужніші акції протесту проти міліцейського свавілля, ніж у Врадіївці.  

Про це заявив заступник директора Інституту соціології НАНУ, один із провідних вітчизняних суспільствознавців Євген Головаха.

«Стихійні виступи – непередбачувані, важко спрогнозувати, коли і де вони можуть виникнути. Для цього потрібна провокуюча подія, як було у Врадіївці. Якщо буде щось схоже, то безумовно можливі й потужніші виступи. Натомість у Фастові вже проводили сплановані протести. У цьому випадку це скоріше просто боротьба з корупцією і об'єднання людей, які постраждали», – заявив Головаха, коментуючи продовження акцій протесту проти діяльності міліції.

Він також зазначив, що нині негативні суспільні настрої проти роботи міліції посилюються.

«Міліція майже не користується довірою, як і взагалі правоохоронні органи. Це дуже погано для суспільства... За теорією одного із класиків соціології Еміля Дюркгейма, злочинність у суспільстві потрібна для того, щоб відволікати гнів населення від влади. Люди зосереджують свої негативні емоції на злочинності, в чому полягає її основна функція. Так от в Україні не злочинність викликає гнів, а ті, хто з нею повинні боротися. Спростувати Дюркгейма дуже непросто. Мало кому це вдавалося. Нашій владі - вдалося», - підсумував соціолог.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 1
Владу українці ненавидять більше, ніж злочинців - соціолог 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.07.2013 19:00 1267
Еще материалы раздела «Суспільство»