<
НОВИНИ ДНЯ: Метеорологи прогнозують новий кліматичний феномен: чи відпочине Земля від аномальної спеки  В Україні оновили умови для отримання громадянства: що змінилось  Окупанти знущалися з полонених бійців ЗСУ, імітуючи розстріл: з'явилась реакція України  До України йде похолодання: синоптикиня повідомила про дощі і зниження температури  Фонд Джорджа Клуні хоче притягнути до відповідальності російських пропагандистів  В Білому домі повідомили, хто приїде на Саміт миру до Швейцарії  У Києві запровадили найжорсткіші відключення світла: експерт пояснив причинувсі новини дня
14.08.2013 646

В Мінекономрозвитку пояснили причини зменшення акцизних платежів з нафтопродуктів

Скорочення споживання в Україні бензину та дизпалива в першому півріччі і як наслідок зменшення акцизних надходжень до держбюджету, було зумовлено сповільненням української економіки та збільшенням попиту на скраплений газ.

Таку думку висловила заступник директора департаменту розвитку реального сектору економіки, начальник управління розвитку ринків Міністерства економічного розвитку та торгівлі Лариса Гребеннікова.

«Економіка - не в кращому стані. Природно, обсяги великих перевезень скорочуються. Крім того, Ви пам’ятаєте, яка в нас була зима. Тобто споживання впало й через виключно погодні чинники», - констатувала представник Мінекономрозвитку.

Також Гребеннікова підкреслила, що «достатньо значний сегмент ринку, особливо легкових автомобілів» переходить на скраплений газ.

Директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін погодився з думкою, що охолодження української економіки зумовлює зниження обсягів споживання пального та, відповідно, зменшення надходжень паливних акцизів до бюджету. «Також на ринок суттєво впливає той факт, що значна частина палива є фальсифікатом (в народі – «бодягою»), коли один вид палива за допомогою присадок і добавок «доганяється» до певного октанового числа і, відповідно, продається вже за зовсім іншою ціною, виходячи з інших акцизів, аніж ті, які були сплачені, наприклад, на кордоні при його імпорті», - констатував експерт.

Як уточнив президент асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук, абсолютна більшість цих сумішей до традиційного моторного палива не має ніякого стосунку. «Вони проводяться, як правило, з краденої сировини і з них не сплачуються ніякі акцизи», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, за січень-червень 2013 року обсяг споживання бензину в Україні скоротився на 6,6% (на 131 тис тонн), дизпалива – на 3,6% (на 94,4 тис тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року

Оценка материала:

5.00 / 1
В Мінекономрозвитку пояснили причини зменшення акцизних платежів з нафтопродуктів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
14.08.2013 646
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»