<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2013 12:21 2174

За рік після підписання асоціації українці можуть розраховувати на безвізовий режим з ЄС, - Огризко

Якщо угоду про асоціацію з ЄС буде підписано, Янукович увійде в історію.

Про це в інтерв’ю Контрактам повідомив колишній голова МЗС Володимир Огризко.

«Це (підписання асоціації, - ред.) буде об’єктивним фактом. Питання лише в тому, що не все було зроблено цією адміністрацією, все ж таки, це ми заклали підґрунтя руху до цієї асоціації. У 2008 році, у вересні, на саміті Україна-ЄС у Парижі Ющенко і Саркозі дали відмашку цьому процесу. Тоді було домовлено, що Україна і Євросоюз розроблять угоду про асоціацію. І протягом решти 2008-го, 2009-го року, початку 2010-го відбувалися серйозні переговори. Я був тим, хто починав переговори з безвізового режиму. Ми покладали великі надії на 2012 — рік проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу. Щоправда, тут не з нашої вини не склалося. Ну, дай Боже, щоб хоча б за рік це все відбулося. Моє відчуття: у разі, якщо ми підпишемо угоду про асоціацію зараз, безвізовий режим ми можемо отримати протягом року», - заявив Огризко.

На думку екс-міністра, з боку Європейського союзу це був би дуже мудрий крок. Вони б показали всьому нашому суспільству: «Будь-ласка, двері відкриті, ми виконуємо те, що обіцяємо. Для 46 мільйонів українців реально відкриваються двері до Європи».

«Якби я був на місці керівництва ЄС, я б до цього додав ще суттєву макроекономічну допомогу вже на першому етапі. Просто для того, щоб стабілізувати ситуацію і дати можливість запрацювати економічним механізмам. Їх треба трішечки підштовхнути. Якби ці дві речі — безвізовий режим і фінансово-економічна допомога — спрацювали, за рік-два крива підтримки європейського вектора піднялася з 56% до 80% і більше», - підкреслив політик.

Повністю інтерв’ю з Володимиром Огризко читайте тут.

Оценка материала:

5.00 / 2
За рік після підписання асоціації українці можуть розраховувати на безвізовий режим з ЄС, - Огризко 5.00 5 2
Політика / Україна
24.09.2013 12:21 2174
Еще материалы раздела «Україна»