<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Прес-релізи
Інше
24.09.2013 6311

В Україні вперше відзначається Всесвітній день шкільного молока

Сьогодні, 24 вересня 2013 року, в рамках святкування Всесвітнього дня шкільного молока, в середній школі смт Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградської області відбувся відкритий урок основ здорового харчування для учнів молодших класів. Свято, організоване компанією «Тетра Пак», відвідали керівники району та області.

Програма «Шкільне молоко», що передбачає регулярне забезпечення молоком учнів молодших класів, діє сьогодні у 80 країнах світу. В рамках програми 148 мільйонів дітей щороку випивають більше мільярда літрів молока. Основні завдання програми – формування у школярів розуміння важливості здорового харчування і зміцнення їхнього здоров'я, залучення дітей до активного способу життя і виховання дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Саме ці цілі ставили перед собою організатори відкритого уроку, що відбувся сьогодні у Кіровоградській області. 117 учнів 1–4 класів Капітанівської середньої школи дізналися багато цікавого про унікальний натуральний продукт і отримали загальне уявлення про принципи здорового харчування.

В рамках свого офіційного візиту до Новомиргородського району, свято відвідав заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Арсірій Ярослав Олександрович. Під час своєї зустрічі з колективом навчального закладу він зазначив: «Здоров'я нації і, в першу чергу, здоров'я підростаючого покоління – безумовний пріоритет для держави. Ми у Кіровоградській області намагаємося приділяти цьому питанню якомога більше уваги. Для нас очевидно, що наші діти повинні рости на здорових і натуральних продуктах, одним із яких, безумовно, є молоко. Сподіваюся, що найближчим часом нам вдасться затвердити на офіційному рівні програму «Шкільне молоко» для учнів 1–4 класів, а в подальшому – поширити її на всіх школярів Кіровоградської області. Ми впевнені, що інвестуючи сьогодні у здоров'я наших дітей, ми інвестуємо у майбутнє».

В Україні програма «Шкільне молоко» була впроваджена у 2009 році у Харкові з ініціативи міської адміністрації та за підтримки Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко», а також компанії «Тетра Пак». Сьогодні програма охоплює 117 шкіл Харкова і області, а кількість її учасників досягла 11 000. З метою популяризації програми «Шкільне молоко», тестові проекти були також реалізовані у Донецькій, Луганській та Черкаській областях України.

«Програма «Шкільне молоко» спрямована на забезпечення дітей шкільного віку молоком в обсязі не менше 200 мл. На жаль, сьогодні цей показник в Україні значно нижчий. Тому ми впевнені, що потенціал програми в Україні – надзвичайно високий, – зазначила куратор програми «Шкільне молоко» в компанії «Тетра Пак» Якименко Анна. – У зв'язку з цим величезне значення має підтримка державних органів, на яку ми дуже розраховуємо. Ми ж зі свого боку можемо забезпечити максимальний рівень безпеки такого необхідного інгредієнта харчування дітей як молоко – завдяки сучасній асептичній упаковці «Тетра Пак»».

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні вперше відзначається Всесвітній день шкільного молока 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
24.09.2013 6311
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 322
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 291
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 367
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 314
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 326