<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФвсі новини дня
09.10.2013 1842

«Газпром» підтвердив, що дав знижку Фирташу

Газ по ціні 260 дол. за тис. куб. м в обсязі 5 млрд куб. м купив не НАК «Нафтогаз України», а холдингова група Ostchem Дмитра Фирташа.  

Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«Були домовленості з групою Ostchem про те, що вони купують цей газ (за ціною 260 дол. за 1 тис. куб.м) і закачують його у підземні сховища газу в Україні для того, щоб там були необхідні обсяги у зимовий період. Всього за цією ціною було продано 5 млрд кубометрів газу», - сказав С. Купріянов.

8 жовтня Президент Росії Володимир Путін заявив, що «Газпром» допоміг Україні закачати газ в підземні газосховища, надавши при цьому українським партнерам знижку. За його словами, вартість згаданого газу склала з урахування знижки 260 доларів за 1 тис. куб.м.

В середу стало відомо, про домовленість «Газпром» і Ostchem про продаж додаткові 5 млрд кубометрів в рахунок квоти наступного року (8 млрд куб. м) за умови їх закачування в підземні сховища газу (ПСГ).

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Газпром» підтвердив, що дав знижку Фирташу 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
09.10.2013 1842
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»