<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
04.02.2014 901

Наші в Швейцарії

З 22 по 25 січня 2014р кухарі трьох львівських ресторанів - «Вероніка», «Амадеус» і «Чорний кіт» - в рамках « Фестивалю української кухні» готували українські страви для учасників щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

У кількох кілометрах від Давосу розташований Grand Resort Bad Ragaz - один з найпрестижніших готельних комплексів Швейцарії. У дні економічного форуму там гостювало безліч його учасників.

На території Grand Resort Bad Ragaz функціонують 9 ресторанів, 2 з яких відзначено зірками Мішлен. Але в дні форуму зовсім не зіркові ресторани привернули до себе прихильну увагу більшості гостей. Ресторан Bell Air, на додаток до свого основного меню, представив гостям форуму ще одне, українське. Забезпечили його «на виїзді» фахівці трьох львівських ресторанів - «Вероніка», «Амадеус» і «Чорний кіт».

Почесне місце в українському меню зайняли різноманітні м'ясні теріни, страви з телятини, курки. Гостям також запропонували вареники, борщ з пампушками та інші традиційні українські страви. Акцент, втім, було зроблено на стравах галицької кухні: це карпатська юшка з білими грибами, галицькі ковбаски; а також львівських десертах, починаючи cирником і закінчуючи різноманітними тістечками й шоколадними цукерками ручної роботи.

Атмосфера Всесвітнього економічного форуму передбачала проведення нарад і досягнення взаємовигідних рішень у т.ч. за обідами й вечерями. У рамках « Фестивалю української кухні» учасники форуму мали можливість радитися в обстановці традиційного українського колориту: звучала фонова українська музика; столи Bell Air було декоровано вишитими рушниками, стіни прикрашено вінками. І, треба сказати, гості охоче користувалися такою можливістю.

Це був успіх. У дні форуму в Bell Air було повно. Навіть «зіркові» ресторани готельного комплексу відійшли на час «Фестивалю української кухні» на другий план. Українські страви у виконанні львів'ян з «Вероніки», «Амадеуса» і «Чорного кота» аж ніяк не стали екзотичним штрихом в європейському меню ресторану. Скоріш вони були цілком органічним його доповненням. Це було цікаво.

Крім того, це було смачно. У дні Фестивалю українська кухня отримала багато нових щирих прихильників. Львівських кухарів не раз було відзначено найвищою похвалою гостей: оплесками.

Львівські ресторатори Андрій та Леся Іонови підбивають підсумок «Фестивалю української кухні» в Швейцарії: «Ми здійснили велике професійне досягнення . Треба сказати, що йому передувала грунтовна попередня робота. Перш ніж ми отримали запрошення взяти участь у такому важливому заході, швейцарські бізнесмени впродовж двох років неодноразово відвідували наші ресторани. Їм у нас дуже подобалося. І, лише переконавшись у бездоганній якості нашої кухні, швейцарці запропонували нам організацію Фестивалю для учасників Всесвітнього економічного форуму».

Особливо хочемо відзначити внесок фахівців наших ресторанів в загальний успіх. Їх роль у здійсненні цього проекту була творчою і дуже значною.

У підсумку ми сформулювали переконливий меседж: Україна - це частина Європи. Україна та Львів - це культурні феномени, які є однозначно європейськими. Особливо важливим це було в такі непрості для всієї України дні.

 

На правах реклами

Оценка материала:

5.00 / 1
Наші в Швейцарії 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
04.02.2014 901
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»