<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
25.02.2014 7221

НАБУ: Кубів – авторитетний банкір зі стажем

Визначеність у владі, призначення головою НБУ Степана Кубіва, постановка першочергових завдань є основними факторами стабілізації ситуації на банківському ринку.

Про це заявив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамедов.

«По-перше, позитивним слід вважати вже сам факт призначення голови НБУ. Невизначеність дуже тиснула на ринок. Тепер цей негативний фактор знівельовано», - сказав Мамедов.

За його словами, вже відбулася зустріч Кубіва з керівниками банків за участю НАБУ. На ній обговорювалися першочергові питання – контроль над ринком і підтримка ліквідності банків, забезпечення вільного доступу до рефінансування за прозорими і зрозумілим правилам.

«Ми легко знайшли спільну мову і точки дотику. Це логічно, тому що Кубів – авторитетний банкір зі стажем. Він знає потреби і правила ринку, він в курсі подій і розуміє, чим дихає і живе ринок. Упевнений, що він впорається з нелегкими завданнями та викликами. У свою чергу НАБУ об'єднує банки для організації злагодженої спільної роботи і діалогу з НБУ на благо українського фінансового ринку і кожного нашого клієнта» - сказав Мамедов.

Важливим фактом, за словами Мамедова, є те, що передача влади в Нацбанку проводиться цивілізованим шляхом. Ігор Соркін був присутній на зустрічі Кубіва з банкірами, тобто, це свідчить про те, що попереднє керівництво ознайомило з ситуацією, при якій передаються справи новому голові НБУ і дорогоцінний час буде ефективно витрачено на рішучі дії регулятора.

Оценка материала:

5.00 / 5
НАБУ: Кубів – авторитетний банкір зі стажем 5.00 5 5
Бізнес / Фінанси та банки
25.02.2014 7221
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»