<
НОВИНИ ДНЯ: Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Україна
02.03.2014 22:33 1569

Оновлений Мін'юст прийматиме громадян двічі на тиждень

Новопризначений міністр юстиції Павло Петренко змінить графік прийому громадян, який існував у Міністерстві, і вестиме прийом громадян раз на два тижня, а не один раз на місяць, як було раніше.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Відповідне доручення переглянути графік, затверджений попереднім міністром, отримали відповідні служби Міністерства.

За результатами першого прийому громадян Петренко повідомив, що більшість питань людей стосувалися проблем із реєстрацією речових прав на нерухоме майно та оформленням спадщини, поліпшенням житлово-комунальних умов.

Прикладом ставлення чиновників Міністерства до громадян є випадок 72-річного киянина Анатолія Синицина, який вже кілька років безуспішно намагається оформити земельну ділянку, яка залишилась йому у спадщину від померлої дружини. Чиновники вимагали надати довідку про присвоєння кадастрового номеру ділянці на ім’я дружини попри те, що за її життя він так і не був присвоєний.

«Склалося таке враження, що інших невідкладних завдань як фактично безпідставно судитися із громадянином похилого віку у органів юстиції не було. Тому зараз наше основне завдання – змінити стиль роботи органів юстиції, щоби вони нарешті стали народними та відстоювали інтереси пересічних громадян», - повідомив Петренко. На даний Департаменту нотаріату та банкрутства поставлена задача невідкладно розв’язати всі порушені проблеми.

Департаменту нотаріату та банкрутства було доручено невідкладно вирішити всі порушені проблеми.

Як повідомив міністр, станом вже на сьогодні багаторічну проблему, яка опинилася досить нескладною, Анатолія Синіцина та інших громадян вдалося вирішити. Люди отримали свідоцтва на право спадщини, які домагалися кілька років.

Як обіцяє Петренко, після нормалізації роботи Міністерства юстиції кількість прийому громадян тільки збільшуватиметься.

За його словами, він прагне кардинально змінити стиль роботи Міністерства, яке має бути прозорим і відкритим. Однією з ідей, як провести такі зміни, є дні відкритих дверей для журналістів. Окрім того, до роботи міністерства будуть залучені нові люди, які замінять чиновників, що потраплять під люстрацію. Оновлення планується провести за рахунок юристів і адвокатів, які на волонтерських засадах допомагали під час Майдану захистити права активістів та журналістів. «Треба визнати, що склад Мін'юсту формувався непрозоро. Тому потрібно провести перевірки та залучити професіоналів, які довели свою відданість справі і професійність під час нещодавніх подій», - вважає Петренко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оновлений Мін'юст прийматиме громадян двічі на тиждень 5.00 5 1
Політика / Україна
02.03.2014 22:33 1569
Еще материалы раздела «Україна»