<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2014 19:00 2324

Україньскі генерали звернулися з вимогами до Путіна

На думку ветеранів збройних сил України, примус до зради українських військовослужбовців може призвести до непоправних наслідків  

Звернення розміщено на офіційному сайті Міноборони України.

"Ми, ветерани Збройних Сил, багато років служили в одному строю з росіянами, разом брали участь у локалізації багатьох військових конфліктів, проливали кров в Афганській війні. Багато наших предків покоїться в одних братських могилах", -  йдеться у зверненні генералів Збройних Сил України до Президента Російської Федерації - Верховного Головнокомандувача ЗС Російської Федерації.

"Змушені заявити, що введення підрозділів і частин ВДВ, спеціального призначення, механізованих військ, авіації, кораблів Збройних сил РФ на територію Кримського півострова є відкритою агресією проти суверенної держави - України. Блокування, захоплення, роззброєння військових частин і кораблів Збройних Сил України, примушення до зради українських військовослужбовців може привести до непоправних наслідків", - наголошують українські генерали.

У зверненні наголошується, що український солдат поки морально не готовий стріляти в російського солдата. При подальшій ескалації неправомірних дій російських військ у Криму ситуація може різко змінитися.

"Матері наших солдатів ніколи нам не пробачать, якщо проллється солдатська кров", - говорять генерали.

"Пане Президенте! Зупиніть агресію! Негайно виведіть російські війська з території України до місць постійної дислокації. Усі нагальні питання ще можна і потрібно вирішити політичним і дипломатичним шляхами", - переконані генерали Збройних Сил України.

Під зверненням підписалися: генерал армії України В.Т. Радецький, генерал армії України О.І. Кузьмук, генерал армії України В.П. Шкідченко, генерал армії України С.А. Кіріченко, генерал армії України І.Ю. Свіда, генерал-полковник В.Т. Собков, генерал-полковник А.В. Лопата, генерал-полковник А.І. Затинайко, генерал-полковник П.І. Шуляк, генерал-полковник І.В. Біжан, генерал-полковник А.А. Стеценко, генерал-полковник В.В. Ткачов, генерал-полковник Г.Н. Міхайліченко, генерал-полковник І.С. Руснак, генерал-полковник М.М. Петрук.

Оценка материала:

4.00 / 4
Україньскі генерали звернулися з вимогами до Путіна 4.00 5 4
Політика / Україна
14.03.2014 19:00 2324
Еще материалы раздела «Україна»