<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
15.05.2014 11791

Рабинович і Ярош не бажають контролювати виборчий процес

Не всі кандидати виявили бажання спостерігати і контролювати виборчий процес.

Про це повідомили у громадянській мережі ОПОРА на презентації інтерактивної Мапи порушень виборів 2014.

При цьому у мережі відзначають, що процедури утворення ДВК на позачергових виборах Президента України в цілому заслуговують на позитивну оцінку.

У ДВК найбільше представлені кандидати на пост Президента України Зорян Шкіряк, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Микола Маломуж, Сергій Тігіпко. Члени комісій від цих кандидатів включені до складу більше 80 % ДВК.

Найменше представлені у ДВК кандидати Вадим Рабинович, Василь Цушко, Юрій Бойко, Дмитро Ярош, Ренат Кузьмін: на рівні від 0,4 % (Рабинович) до 26 % (Кузьмін).

«Причинами цього стала відсутність значної ініціативи з боку кандидатів у Президенти забезпечувати організацію виборчого процесу та заповнити всі передбачені законом квоти у виборчих комісій. А два кандидати – Валерій Коновалюк та Андрій Гриненко – не скористалися можливістю взяти участь у формуванні ДВК та не забезпечили жодного подання», відзначає координатор виборчих та парламентських програм ОПОРИ Ольга Айвазовська.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рабинович і Ярош не бажають контролювати виборчий процес 5.00 5 1
Політика / Україна
15.05.2014 11791
Еще материалы раздела «Україна»