<
НОВИНИ ДНЯ: З в'язниці – на війну: в Україні мобілізують засуджених – хто піде на фронт  Туск розкрив, який контингент НАТО вже присутній в Україні  Ніжний торт-суфле "Пташине молоко". Фантастичний десерт зі смаком дитинства  Астрономи виявили рекордну планету, в понад чотири рази більшу за Землю  Україна зробила гарячий "подарунок" Путіну: пролетів понад 1300 км  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Готуємо соус "Тартар" вдома: в 100 разів смачніше за магазинну "хімію"всі новини дня
06.06.2014 4409

Кияни можуть залишитися без гарячої води через борги ЖЕО та бюджетників

Накопичена заборгованість споживачів за теплову енергію ставить під загрозу проведення опалювального сезону в столиці. Київенерго змушена йти на крайні кроки і почне відключення боржників по всьому місту.

Заборгованість ЖЕО, ОСББ та бюджетних організацій столиці за теплову енергію досягла критичної позначки у 1957,1 млн грн і зросла з початку поточного року на 212,7 млн грн. Через це Київенерго не може розрахуватися за газ перед Нафтогазом і той погрожує припинити його поставки на ТЕЦ компанії.

Нафтогаз неодноразово попереджав Київенерго про можливе припинення подачі газу для вироблення теплової енергії та необхідність сплатити заборгованість, яка станом на 1 червня 2014 року становить 2,6 млрд грн. До того, щоб цього не допустити Київенерго зобов`язалося здійснити погашення боргу перед НАКом двома траншами: 50% до 1 липня, залишок – до 1 жовтня, тобто до початку опалювального сезону.

При цьому компанія закликає ЖЕО, ОСББ та бюджетні організації столиці до 1 липня ц.р. погасити частину боргу за теплову енергію.

Київенерго вже домовилась з КМДА про поетапне погашення заборгованості: на першому етапі ЖЕО та організації, що фінансуються з міського та районних бюджетів, повинні виплатити 50% або 970 млн грн заборгованості за теплову енергію, на другому етапі, який завершиться 1 жовтня, має бути погашена решта суми.

«Накопичена заборгованість споживачів за теплову енергію ставить під загрозу проведення опалювального сезону в столиці, і тому ми змушені йти на крайні кроки. Для того щоб не відключати всіх споживачів від тепла і увійти в опалювальний сезон, компанія почне відключення боржників по всьому місту. У той же час ми розуміємо складну економічну ситуацію в країні і згодні реструктуризувати наявну заборгованість. При цьому нам необхідні гарантії 100% оплати поточних платежів та погашення накопиченої за попередні періоди заборгованості», – сказав директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак.

Основні боржники Київенерго: житловий сектор Києва - 1131,1 млн грн, установи та організації, що фінансуються з державного бюджету, – 51,8 млн грн, установи та організації, що фінансуються з міського та районних бюджетів, – 740,1 млн грн.

Оценка материала:

4.33 / 3
Кияни можуть залишитися без гарячої води через борги ЖЕО та бюджетників 4.33 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
06.06.2014 4409
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»