<
НОВИНИ ДНЯ: Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°всі новини дня
Політика
Росія
08.08.2014 1603

У Росії знищено анонімність в інтернеті

У Росії тепер доступ до публічного Wi-Fi  буде проводитися лише після пред'явлення паспорта.

Згідно з постановою, підписаною російський прем’єром Дмитром Медведєвим, користуватися публічним Wi-Fi у Росії можна буде лише після пред'явлення паспорта для ідентифікації користувача. «Ідентифікація (користувача – ред.) здійснюється оператором шляхом установлення прізвища, імені, по батькові ( при наявності) користувача, підтверджених документом, що засвідчують особу», - сказано в постанові.

Відомості про користувача, включаючи прізвище, ім'я, по батькові, реквізити документа, що засвідчує особу, а також інформацію про обсяг і час надання послуг оператор має зберігати не менше півроку й розкривати на вимогу правоохоронців.

При цьому клієнти оператора зв'язку будуть зобов'язані надавати йому список людей, що використовують підключення, і їх паспортні дані. Список необхідно буде обновляти мінімум один раз у квартал.

Крім того, буде проводитися ідентифікація обладнання, через яке користувач буде підключатися до мережі. «Ідентифікація обладнання здійснюється засобами зв'язку оператора зв’язку шляхом визначення унікального ідентифікатора обладнання мереж передачі даних», - йдеться у постанові.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії знищено анонімність в інтернеті 5.00 5 1
Політика / Росія
08.08.2014 1603
Еще материалы раздела «Росія»