<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  Реновація хрущівок. Хто може долучитись до фінансування цього процесу  Як студентам-чоловікам виїхати за кордон: інструкція  Росіяни змирилися з війною в Україні і не намагаються чинити тиск на Путіна, - Bloomberg  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погода  Соцопитування: скільки українців підтримують заборону УПЦ МП, а скільки – проти  В Україні хочуть запровадити штрафні бали для водіїв за порушення ПДР – як це працюватимевсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2014 941

В НАТО заявили, що готові воювати з російським агресором

Якщо російські війська спробують проникнути на територію будь-якої країни НАТО, цьому буде негайно дано військову відсіч.

Про це в інтерв'ю, опублікованому в Die Welt, заявив головнокомандувач Об'єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Як зазначив генерал, у НАТО немає планів вторгнення в Україну, але країни Східної Європи, які є членами Альянсу, мають почати підготовку до можливої військової загрози.

Брідлав також нагадав, що коли у лютому в Криму з'явилися солдати у формі без відзнак, президент Росії Володимир Путін заперечував будь-яку причетність до подій на українському півострові, проте в квітні визнав факт російської військової присутності в регіоні.

Як відомо, згідно Північноатлантичному договору про взаємну оборону, напад на яку-небудь з країн-учасниць розцінюється як напад на весь союз.

За матеріалами: Радіо Свобода

Оценка материала:

5.00 / 1
В НАТО заявили, що готові воювати з російським агресором 5.00 5 1
Політика / Україна
18.08.2014 941
Еще материалы раздела «Україна»