НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Життя та Стиль
Дозвілля
27.10.2014 6055

Болгарія очікує на збільшення потоку туристів з України

Протягом останніх 10 років міжнародний туризм в Болгарії стабільно зростає як за кількістю іноземних гостей, котрі вибрали Болгарію місцем свого відпочинку, так і за доходами туристичної індустрії.

 

У 2013 році загальна кількість туристів, що відвідали Болгарію, досягла 6,9 мільйона людей, що на 5% більше у порівнянні з 2012 роком. Число туристів з України склало 295 тисяч осіб, що на 17% перевищує показник 2012 року.

Тісні відносини між Болгарією та Україною, обумовлені географічним положенням держав, їх історією та культурними традиціями, сьогодні отримують новий імпульс.

У Києві 23 жовтня 2014 відбулася прес-конференція, в якій взяли участь пан Красімір Мінчев - надзвичайний і повноважний посол Республіки Болгарія в Україні, пан Благомір Бацанов - консул Республіки Болгарія в Україні і пані Надія Белелієва - перший секретар, керівник служби з торговельно-економічних питань при Посольстві Республіки Болгарія в Україна.

Під час зустрічі представникам українських ЗМІ була представлена інформація про поточний стан туристичного сектора Болгарії та плани щодо його подальшого розвитку.

Було відзначено, що з метою покращення туристичної привабливості країни навесні 2014 урядом Республіки Болгарія була схвалена стратегія сталого розвитку туризму на період до 2030 року. Основною метою є увійти в п'ятірку найпопулярніших туристичних напрямків Центральної та Східної Європи. Значну роль у досягненні зазначеної мети відіграє створення впізнаваної національної ідентичності Болгарії, дбайливе ставлення до культурної спадщини і природного багатства країни.

Ухвалений план розвитку передбачає довгострокові інвестиції з поліпшення інфраструктури і транспорту, диверсифікацію туристичного продукту, оновлення і розвиток існуючих туристичних регіонів Болгарії.

Все більшого значення набуває різноманітність можливостей для туризму в Болгарії цілий рік — чудовий континентальний клімат, прекрасні морські курорти влітку, мальовничі гірськолижні спуски взимку, тури по природним, культурним або історичним пам'яткам, бальнеологічні та спа-готелі.

Сьогодні цінова політика туристичного ринку Болгарії залишається сприятливою і доступною для українських туристів, охочих відвідати цю гостинну країну в будь-який час року.

Красімір Мінчев, надзвичайний і повноважний посол Республіки Болгарія в Україні, відзначив: «Сьогодні Україна є одним з найбільш пріоритетних туристичних ринків для Болгарії. Адже близькість слов'янської культури і мови забезпечують прекрасний фундамент для розвитку відносин у сфері туризму між двома сусідськими країнами».

Поряд зі співпрацею в галузі туризму, Болгарія та Україна розвивають торгове партнерство. У 2013 році Україна посіла 15 місце в загальному товарообігу Болгарії. Болгарія активно підтримує Україну в її європейських амбіціях. У липні 2014 Болгарія стала однією з перших країн, що ратифікували Угоду про асоціацію України з

Європейським союзом.

Дізнатися більше про Болгарію можна за адресою: http://bulgariatravel.org__

Оценка материала:

4.00 / 4
Болгарія очікує на збільшення потоку туристів з України 4.00 5 4
Життя та Стиль / Дозвілля
27.10.2014 6055
Еще материалы раздела «Дозвілля»