НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Страхування
05.03.2015 09:30 1552

Дирекція МТСБУ стверджує, що бюро працює в штатному режимі

У відповідь на новину стосовно арешту  рахунків МТСБУ, прес-служба бюро повідомила наступне: станом на 4 березня 2015 року МТСБУ в повному обсязі виконує свою гарантійну функцію та своєчасно розраховується за зобов’язаннями за договорами внутрішнього та міжнародного страхування. Банком-партнером, який обслуговує поточні операції МТСБУ є «Державний експортно-імпортний банк України», який ніяким чином не обмежував використання грошових коштів та не блокував  операції МТСБУ.

 

Станом на 04.03.2015 р. Постанову про арешт рахунків отримав тільки ОТП Банк, в якому МТСБУ розміщує грошові кошти на депозитах. Даний банк обмежив один з депозитних вкладів МТСБУ на суму 261 тис.грн. до моменту отримання від виконавчої служби повідомлення про зняття арешту.

Ще 02.03.2015 р. МТСБУ повністю погасило заборгованість та повідомило про виконання всіх зобов’язань виконавчу службу в той же день, одночасно  звернувшись із клопотанням про зняття арешту з рахунків МТСБУ. Однак, виконавча служба навмисно затягує процес розблокування рахунків МТСБУ, - йдеться у офіційному повідомленні МТСБУ.

«Ситуація, що склалась, не є проблемою чи перешкодою, а є стандартною практикою роботи з виконавчими службами, коли спірні справи, які ще не дійшли до завершення слухань у органах судової влади, призводять до арешту активів ще до моменту офіційного визнання зобов'язань. Сума заборгованості, яку МТСБУ сплатило, складає менше 1% від усіх активів МТСБУ», - так прокоментували ситуацію з заблокованими рахунками «Контрактам» у МТСБУ .

 

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Дирекція МТСБУ стверджує, що бюро працює в штатному режимі 5.00 5 1
Бізнес / Страхування
05.03.2015 09:30 1552
Еще материалы раздела «Страхування»