<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУ  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
09.07.2015 2345

В Україні може з’явитись он-лайн банк

Нещодавно угорська група OTP Group запустила в Росії новий проект – онлайн-банк під назвою Touch Bank. За своєю концепцією Touch Bank – це високотехнологічний банк без відділень зі зручним дистанційним сервісом. OTP Group інвестує в цей проект 40 мільйонів євро. Новий банк планує залучити мільйон нових клієнтів сегменту affluent (середній клас і вище) у найближчі п'ять років. Окупність проекту очікується через 3,5-4 роки.

 

Коментуючи цей масштабний проект, голова Наглядової ради ОТП Банку Іштван Хамец зазначив, що на даному етапі група апробує модель онлайн-банку, і в разі успіху вона буде запущена і в Україні.

Водночас, пан Хамец визнав, що банківський сектор України нині переживає дуже складний період. «Чесно кажучи, я не очікую якогось зростання на українському банківському ринку в найближчій перспективі, оскільки це обумовлено як станом економіки, так і самого банківського сектора. У наступні кілька кварталів у кращому випадку можна сподіватися на те, що банки якось адаптуються до нових реалій, ніж очікувати приходу кращих часів. У таких умовах окремі банки можуть отримати або збільшити свою частку на ринку, і я сподіваюся, що ОТП Банк буде серед них. Збільшення корпоративного депозитного портфеля і притік нових клієнтів у сегменті Private Banking слугують підтвердженням цього», - зазначив голова Наглядової ради ОТП Банку.

Пан Хамец ще раз підкреслив, що ОТП не збирається покидати український ринок. «Якщо б у нас були думки про вихід з цього ринку, ми не проводили б докапіталізацію банку, не займалися б комплексною модернізацією процесів, не виділяли б кошти на розробку нових сервісів і не кредитували би».

Нагадаємо, в першому-другому кварталі 2015 року ОТП Банк здійснив збільшення капіталу на загальну суму близько 1,2 млрд грн.

 

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні може з’явитись он-лайн банк 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
09.07.2015 2345
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»