НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
01.03.2021   М'янма   Reuters, BBC

«Нас не поставити на коліна»: кривава неділя у М'янмі

У М'янмі в неділю поліція відкрила вогонь по демонстрантах, які протестують проти військових, що прийшли до влади в цій країні після час перевороту. Представники ООН повідомляють про "достовірну інформацію" про щонайменше 18 загиблих.
Цими вихідними акції протесту відбулися у багатьох містах країни. Як повідомили ВВС активісти і медики, не менше дев'яти вбитих - у столиці країни, Янгоні. Є загиблі і серед учасників протестів у Тавої та Мандалаї. Таким чином ця неділя стала найкривавішим днем після перевороту, що відбувся 1 лютого. Крім вогнепальної зброї правоохоронці використовували проти демонстрантів сльозогінний газ та гумові кулі. Деякі користувачі соцмереж пишуть про 20 вбитих, проте ці дані поки що не підтверджені. Лише за суботу, за інформацією державного телебачення М'янми, було заарештовано майже пів тисячі людей.
"Якщо вони підуть на нас, ми повстанемо. Якщо на нас нападуть, ми будемо захищатися. Нас не вдасться поставити на коліна перед військовими чоботами", - цитує одного з учасників протестів Reuters.
Масові протести у М'янмі проти усунення цивільної влади не вщухають від початку лютого, коли військові вивели на вулиці солдат і зірвали першу сесію нового парламенту. Цивільні керівники країни, зокрема, і фактична лідерка М'янми Аун Су Чжі, і президент Він М'їн, перебувають під домашнім арештом. Військові запровадили в країні надзвичайний стан на рік та встановили комендантську годину з 8 вечора до 4 ранку у великих містах.
На початку акцій протесту поліцейські застосовували проти демонстрантів гумові кулі та сльозогінний газ, але згодом стали стріляти бойовими патронами. Тиждень тому під час демонстрації вбили 20-річну дівчину. Потім від куль загинули ще двоє учасників протестів. За даними Reuters, до вчора під час протестів у М'янмі загинули п'ятеро. Військова влада повідомляє про загибель одного поліцейського.
Військові обіцяють провести нові парламентські вибори і твердять, що результати попереднього голосування, в якому перемогла "Національна ліга за демократію", були сфальсифіковані. При цьому переконливих доказів фальсифікацій вони не надають, так само як і не називають дату нових виборів.
Військові режими керували М'янмою з 1962 до 2011. У 1988 році під час протестів загинули близько 3 тисяч людей, а у 2007 - близько 30. У 2011 під міжнародним тиском військові ініціювали поступовий перехід до демократії, але залишили за собою 25% місць у парламенті та контроль над силовими відомствами. На усіх виборах, що відбувалися після цього, перемагала партія Аун Су Чжі - "Національна ліга за демократію", яка близько 30 років залишалася визнаним лідером боротьби за демократію у М'янмі.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
история, технологии, Крым, фотоконкурсы, полиция, Львів, фотография, война, фотопроект, дети, Александр Зубко, стихийные бедствия, живопись, соревнования, Киев, военная техника, Майдан, Киевщина, выставки, мир, город, авиация, зима, визиты, ДСНС, столкновения, юмор, обстрелы, традиции, спорт, портрет, протесты, карантин, #Євромайдан, туризм, праздники, уикенд, терроризм, США, митинги, Дмитрий Дятлов, пандемия, искусство, Порошенко, Шахтер, выборы, парады, суд, Путин, природа, Динамо, автомобили, Одесса, показы, Россия, учения, церковь, Сергей Смоленцев, дизайн, путешествия, музыка, сборная Украины, Польша, медицина, оккупация, Донбасс, акции, Карпаты, архитектура, политика, Бахмут, общество, корабли, марш, женщины, передовая, животные, Війна, пожары, ЗСУ, Зеленский, пляжи, люди, футбол, ВСУ, Новый Год, Китай, экология, мода, культура, пейзажи, фестивали, Верховная Рада, ВМС, НАТО, коронавирус, фотоподборки, самолеты, Нацгвардия, солдат

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36