НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
01.03.2021   М'янма   Reuters, BBC

«Нас не поставити на коліна»: кривава неділя у М'янмі

У М'янмі в неділю поліція відкрила вогонь по демонстрантах, які протестують проти військових, що прийшли до влади в цій країні після час перевороту. Представники ООН повідомляють про "достовірну інформацію" про щонайменше 18 загиблих.
Цими вихідними акції протесту відбулися у багатьох містах країни. Як повідомили ВВС активісти і медики, не менше дев'яти вбитих - у столиці країни, Янгоні. Є загиблі і серед учасників протестів у Тавої та Мандалаї. Таким чином ця неділя стала найкривавішим днем після перевороту, що відбувся 1 лютого. Крім вогнепальної зброї правоохоронці використовували проти демонстрантів сльозогінний газ та гумові кулі. Деякі користувачі соцмереж пишуть про 20 вбитих, проте ці дані поки що не підтверджені. Лише за суботу, за інформацією державного телебачення М'янми, було заарештовано майже пів тисячі людей.
"Якщо вони підуть на нас, ми повстанемо. Якщо на нас нападуть, ми будемо захищатися. Нас не вдасться поставити на коліна перед військовими чоботами", - цитує одного з учасників протестів Reuters.
Масові протести у М'янмі проти усунення цивільної влади не вщухають від початку лютого, коли військові вивели на вулиці солдат і зірвали першу сесію нового парламенту. Цивільні керівники країни, зокрема, і фактична лідерка М'янми Аун Су Чжі, і президент Він М'їн, перебувають під домашнім арештом. Військові запровадили в країні надзвичайний стан на рік та встановили комендантську годину з 8 вечора до 4 ранку у великих містах.
На початку акцій протесту поліцейські застосовували проти демонстрантів гумові кулі та сльозогінний газ, але згодом стали стріляти бойовими патронами. Тиждень тому під час демонстрації вбили 20-річну дівчину. Потім від куль загинули ще двоє учасників протестів. За даними Reuters, до вчора під час протестів у М'янмі загинули п'ятеро. Військова влада повідомляє про загибель одного поліцейського.
Військові обіцяють провести нові парламентські вибори і твердять, що результати попереднього голосування, в якому перемогла "Національна ліга за демократію", були сфальсифіковані. При цьому переконливих доказів фальсифікацій вони не надають, так само як і не називають дату нових виборів.
Військові режими керували М'янмою з 1962 до 2011. У 1988 році під час протестів загинули близько 3 тисяч людей, а у 2007 - близько 30. У 2011 під міжнародним тиском військові ініціювали поступовий перехід до демократії, але залишили за собою 25% місць у парламенті та контроль над силовими відомствами. На усіх виборах, що відбувалися після цього, перемагала партія Аун Су Чжі - "Національна ліга за демократію", яка близько 30 років залишалася визнаним лідером боротьби за демократію у М'янмі.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
митинги, общество, обстрелы, пожары, футбол, мир, природа, сборная Украины, Польша, фотопроект, пляжи, Одесса, традиции, животные, визиты, Нацгвардия, фотоконкурсы, полиция, солдат, учения, музыка, корабли, Карпаты, самолеты, Новый Год, суд, политика, Бахмут, Россия, Верховная Рада, ВСУ, протесты, искусство, живопись, Динамо, соревнования, Дмитрий Дятлов, авиация, юмор, зима, ВМС, война, карантин, фестивали, ДСНС, Львів, церковь, НАТО, Киев, фотоподборки, военная техника, медицина, Порошенко, женщины, США, экология, парады, Киевщина, акции, дизайн, передовая, Шахтер, путешествия, Донбасс, Зеленский, ЗСУ, Крым, история, пандемия, терроризм, Путин, выборы, праздники, столкновения, люди, марш, показы, город, оккупация, Майдан, технологии, спорт, уикенд, автомобили, дети, #Євромайдан, фотография, Александр Зубко, портрет, архитектура, выставки, Війна, культура, туризм, Сергей Смоленцев, мода, коронавирус, пейзажи, стихийные бедствия, Китай

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36