НОВИНИ ДНЯ: У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленськоговсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
14.04.2021   Афганістан   Reuters, BBC

Найдовша американська війна: армія США залишить Афганістан до 11 вересня

Президент США Джо Байден має намір оголосити про виведення американських вояків з Афганістану до 11 вересня. Про це американські ЗМІ повідомили офіційні особи.
Таким чином не вдасться дотриматися термінів виведення військ, погоджених минулого року адміністрацією президента Трампа із Талібаном - за цими домовленостями американці мали залишити Афганістан до травня. Раінше президент Байден вже заявляв, що це буде важко виконати до 1 травня.
За угодою, підписаною у лютому 2020 року, США та його союзники в НАТО зобов'язувалися вивести усі війська з Афганістану за 14 місяців, якщо Талібан дотримається своїх обіцянок - зокрема, не дозволяти на підконтрольних територіях діяти Аль-Каїді та іншим озброєним угрупованням, а також не полишати мирних переговорів в країні. З того часу Талібан припинив напади на міжнародні сили, але продовжив боротися проти уряду Афганістану. Є побоювання, що коли іноземні збройні сили залишать країни до того, як буде досягнуто надійну угоду між сторонами конфлікту, Талібан може захопити владу.
США твердять, що досі в Афганістані залишаються близько 2500 американських військових. На час, коли укладали угоду з Талібаном, там було близько 13 тисяч вояків США.
Новий граничний термін виведення американських військ зійдеться у часі із 20 роковинами терористичних нападів на Світовий торговельний центр та Пентагон, що сталися 11 вересня 2001 року.
Війська США увійшли до Афганістану саме після терактів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в американській історії.

Humvee Корпусу морської піхоти США, патрулювання в на півдні Афганістану, 2 грудня 2001

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
стихийные бедствия, Сергей Смоленцев, общество, юмор, фотопроект, животные, США, визиты, ДСНС, ВМС, экология, Одесса, полиция, Крым, авиация, марш, культура, протесты, Верховная Рада, пандемия, музыка, столкновения, дизайн, Россия, автомобили, зима, тест-драйв, Новый Год, фотография, карантин, соревнования, самолеты, митинги, история, город, показы, выборы, Александр Зубко, Нацгвардия, Польша, война, пляжи, Шахтер, мода, мир, архитектура, корабли, учения, акции, солдат, передовая, Майдан, фотоподборки, #Євромайдан, технологии, церковь, Порошенко, медицина, туризм, Китай, дети, сборная Украины, Війна, путешествия, суд, уикенд, футбол, выставки, Киев, Дмитрий Дятлов, природа, люди, спорт, военная техника, НАТО, коронавирус, Львів, терроризм, фотоконкурсы, оккупация, Зеленский, женщины, Бахмут, Донбасс, пейзажи, традиции, ВСУ, живопись, пожары, фестивали, искусство, обстрелы, Карпаты, Киевщина, ЗСУ, праздники, Путин, политика, портрет, Динамо

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36