НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
31.05.2021   Київ, Україна   УНІАН, Укрінформ

Центр вакцинації проти COVID-19 у Києві

У Києві, Львові та Одесі розпочали роботу пілотні центри масової вакцинації проти COVID-19, які функціонуватимуть у вихідні дні. За інформацією МОЗ, обирати вакцину в центрах масової вакцинації не можна. При цьому в міністерстві нагадали, що з 29 травня використовується вакцина CoronaVac, вироблена компанією Sinovac.
Протягом цих вихідних у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному в Києві на базі Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15), щеплення зробили 3467 осіб. Центр облаштований за стандартами ВООЗ, розрахований на розміщення 20 бригад медиків, які можуть щепити від 2 до 3 тис. осіб на добу. Також, у разі необхідності, можливо додатково залучати медиків, щоб робити від 6 до 8 тис. щеплень. Центр відкритий, перш за все, для вакцинації киян, які записались через додаток «Дія».
Локація кожної бригади в центрі вакцинації поділена на три зони: місце, де береться поінформована згода пацієнта, місце огляду та спілкування з лікарем і маніпуляційне місце, де роблять щеплення. Вакцини зберігаються у спеціальних холодильниках. Локація кожної бригади має окремий вхід та вихід. Територія облаштована місцями, де можна помити руки, є питна вода, організовано чергування бригади екстреної медичної допомоги, є зал очікування.
Директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург зазначила, що для запобігання утворенню черг щеплення роблять за попереднім записом, однак люди, які записані на 11.00 або на 12.00, прийшли із запізненням і стояли в черзі. Поки центр працюватиме лише у вихідні з 10.00 до 18.00.
Розповідаючи про те, як відбрилась люди для вакцинації в центрі, директор департаменту повідомила, що напередодні обдзвонили близько 8 тис. осіб, які записались на вакцинацію через «Дію», і запропонували прийти в суботу-неділю зробити щеплення.
«І з цієї кількості близько 800 вже вакцинувались, і 560 погодились прийти в суботу, неділю. Більшість відмовлялася прийти, тому що вихідні. Ми розраховуємо, що все таки буде більша кількість бажаючих зробити щеплення», - сказала Гінзбург. За її інформацією, сьогодні вакцинуватимуть тих людей, які належать до визначених Міністерством охорони здоров’я категорій.
Гінзбург також зазначила, що до центру сьогодні прийшли й очікують у черзі на вулиці також люди віком 65+, які не зареєстровані в «Дії», але належать до категорії, яку вже місяць, як вакцинують. У центрі їм не відмовлятимуть. Крім того, Гінзбург повідомила, триває робота з епідеміологами щодо відкриття інших центрів вакцинації. Відкриття нових локацій вакцинації залежить від наявності вакцин.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
автомобили, Россия, мир, НАТО, #Євромайдан, футбол, Львів, Донбасс, Путин, марш, Верховная Рада, пандемия, медицина, юмор, обстрелы, политика, туризм, ВСУ, акции, Дмитрий Дятлов, Сергей Смоленцев, женщины, Динамо, митинги, визиты, выставки, фотография, военная техника, культура, пляжи, тест-драйв, пожары, Порошенко, природа, традиции, церковь, Китай, солдат, Киев, Одесса, искусство, Війна, фотоподборки, портрет, ЗСУ, путешествия, корабли, парады, карантин, фотопроект, музыка, история, Шахтер, ДСНС, Карпаты, самолеты, суд, экология, животные, столкновения, Киевщина, Новый Год, уикенд, Нацгвардия, война, спорт, Польша, Крым, оккупация, выборы, стихийные бедствия, мода, протесты, дети, дизайн, живопись, авиация, зима, сборная Украины, ВМС, учения, соревнования, коронавирус, Бахмут, терроризм, город, полиция, люди, фотоконкурсы, общество, передовая, Зеленский, фестивали, Майдан, технологии, Александр Зубко, США, архитектура, праздники, пейзажи

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36