<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
31.05.2021   Київ, Україна   УНІАН, Укрінформ

Центр вакцинації проти COVID-19 у Києві

У Києві, Львові та Одесі розпочали роботу пілотні центри масової вакцинації проти COVID-19, які функціонуватимуть у вихідні дні. За інформацією МОЗ, обирати вакцину в центрах масової вакцинації не можна. При цьому в міністерстві нагадали, що з 29 травня використовується вакцина CoronaVac, вироблена компанією Sinovac.
Протягом цих вихідних у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному в Києві на базі Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15), щеплення зробили 3467 осіб. Центр облаштований за стандартами ВООЗ, розрахований на розміщення 20 бригад медиків, які можуть щепити від 2 до 3 тис. осіб на добу. Також, у разі необхідності, можливо додатково залучати медиків, щоб робити від 6 до 8 тис. щеплень. Центр відкритий, перш за все, для вакцинації киян, які записались через додаток «Дія».
Локація кожної бригади в центрі вакцинації поділена на три зони: місце, де береться поінформована згода пацієнта, місце огляду та спілкування з лікарем і маніпуляційне місце, де роблять щеплення. Вакцини зберігаються у спеціальних холодильниках. Локація кожної бригади має окремий вхід та вихід. Територія облаштована місцями, де можна помити руки, є питна вода, організовано чергування бригади екстреної медичної допомоги, є зал очікування.
Директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург зазначила, що для запобігання утворенню черг щеплення роблять за попереднім записом, однак люди, які записані на 11.00 або на 12.00, прийшли із запізненням і стояли в черзі. Поки центр працюватиме лише у вихідні з 10.00 до 18.00.
Розповідаючи про те, як відбрилась люди для вакцинації в центрі, директор департаменту повідомила, що напередодні обдзвонили близько 8 тис. осіб, які записались на вакцинацію через «Дію», і запропонували прийти в суботу-неділю зробити щеплення.
«І з цієї кількості близько 800 вже вакцинувались, і 560 погодились прийти в суботу, неділю. Більшість відмовлялася прийти, тому що вихідні. Ми розраховуємо, що все таки буде більша кількість бажаючих зробити щеплення», - сказала Гінзбург. За її інформацією, сьогодні вакцинуватимуть тих людей, які належать до визначених Міністерством охорони здоров’я категорій.
Гінзбург також зазначила, що до центру сьогодні прийшли й очікують у черзі на вулиці також люди віком 65+, які не зареєстровані в «Дії», але належать до категорії, яку вже місяць, як вакцинують. У центрі їм не відмовлятимуть. Крім того, Гінзбург повідомила, триває робота з епідеміологами щодо відкриття інших центрів вакцинації. Відкриття нових локацій вакцинації залежить від наявності вакцин.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
дети, Одесса, Львів, Киевщина, спорт, выборы, зима, пейзажи, путешествия, выставки, протесты, сборная Украины, автомобили, Дмитрий Дятлов, фотопроект, Польша, визиты, корабли, пандемия, Киев, марш, солдат, Майдан, Війна, мир, животные, ЗСУ, США, ВМС, церковь, карантин, коронавирус, мода, фотоконкурсы, ДСНС, архитектура, культура, фотография, война, женщины, Новый Год, стихийные бедствия, соревнования, митинги, авиация, пляжи, Крым, суд, Порошенко, Китай, фестивали, терроризм, фотоподборки, футбол, #Євромайдан, ВСУ, Верховная Рада, самолеты, Динамо, туризм, традиции, акции, Шахтер, искусство, город, военная техника, музыка, Бахмут, технологии, живопись, портрет, обстрелы, полиция, экология, парады, учения, Александр Зубко, пожары, Зеленский, Путин, политика, передовая, праздники, общество, Россия, тест-драйв, Донбасс, природа, медицина, оккупация, люди, Нацгвардия, уикенд, дизайн, Сергей Смоленцев, НАТО, Карпаты, столкновения, история, юмор

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36