НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
22.09.2021   Львів, Україна   Facebook/ Oleg Samchuk

«Ми це зробили!»: перша в Україні трансплантація легень і перша трансплантація серця дитині

У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові, крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину.
Про це у Фейсбуку повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук:
«Ми це зробили!!! Перша в Україні трансплантація легень і перша трансплантація серця дитині! За ОДИН день ми у Львові виконали ДВІ унікальні для нашої країни операції.
Крім того вилучено рогівку, яку плануємо трансплантувати у четвер. Останньої у Львові посмертно не пересаджували останніх 20 років. А також трансплантовано дві нирки і печінку - із серцем і легенями п’ять органів за один день.  
Ми довго готувалися, щоб втілити це в життя! І, без перебільшення, на ці події вся Україна чекала багато років!
Наш донор - 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду дала його дружина. Легені отримав 56-річний львів’янин. Він понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців.
Трансплантацію виконали наші кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег Пьотра Пасека (на його рахунку 90 трансплантацій легень і 375 заборів), Мацєк Урліка (130 трансплантацій легень) та Томаша Стонцеля (130 трансплантацій легень). Вони приїхали до нас із Польщі з Сілезького центру хвороб серця м. Забже, де наша команда стажувалася торік.
Серце пересадили 13-річному хлопцеві з Волині з села Зарудці. Він хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні - у нас. Стан хлопця був критичним і рахунок ішов на дні.
Орган йому пересаджував Борис Тодуров з Гаврилою Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим.
Трансплантувати печінку нашим лікарям вперше допомагала команда столичної Клінічної лікарні «Феофанія». Нирки пересаджували повністю своїми силами.
Світла пам’ять донору. Співчуття і вдячність рідним.
Трансплантація легень і трансплантація серця дітям відтепер можлива і в нашій країні. Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні.
Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав.
І над цим ми будемо працювати!».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
обстрелы, портрет, терроризм, город, Війна, церковь, ВМС, сборная Украины, марш, соревнования, дети, показы, ВСУ, архитектура, солдат, Порошенко, юмор, экология, выставки, Россия, Динамо, пожары, музыка, Китай, люди, фотоподборки, Сергей Смоленцев, живопись, Александр Зубко, спорт, медицина, Нацгвардия, визиты, пейзажи, корабли, политика, война, военная техника, Карпаты, Киевщина, фотография, автомобили, дизайн, женщины, ЗСУ, выборы, животные, фотоконкурсы, уикенд, Майдан, традиции, Шахтер, праздники, Зеленский, искусство, самолеты, пляжи, НАТО, футбол, Дмитрий Дятлов, Путин, культура, ДСНС, Верховная Рада, США, акции, учения, Польша, полиция, Бахмут, стихийные бедствия, путешествия, тест-драйв, Новый Год, Киев, передовая, коронавирус, фестивали, митинги, мода, туризм, общество, мир, природа, Крым, суд, карантин, пандемия, фотопроект, столкновения, протесты, технологии, авиация, Одесса, зима, история, Львів, #Євромайдан, оккупация, Донбасс

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36