НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
22.09.2021   Львів, Україна   Facebook/ Oleg Samchuk

«Ми це зробили!»: перша в Україні трансплантація легень і перша трансплантація серця дитині

У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові, крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину.
Про це у Фейсбуку повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук:
«Ми це зробили!!! Перша в Україні трансплантація легень і перша трансплантація серця дитині! За ОДИН день ми у Львові виконали ДВІ унікальні для нашої країни операції.
Крім того вилучено рогівку, яку плануємо трансплантувати у четвер. Останньої у Львові посмертно не пересаджували останніх 20 років. А також трансплантовано дві нирки і печінку - із серцем і легенями п’ять органів за один день.  
Ми довго готувалися, щоб втілити це в життя! І, без перебільшення, на ці події вся Україна чекала багато років!
Наш донор - 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду дала його дружина. Легені отримав 56-річний львів’янин. Він понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців.
Трансплантацію виконали наші кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег Пьотра Пасека (на його рахунку 90 трансплантацій легень і 375 заборів), Мацєк Урліка (130 трансплантацій легень) та Томаша Стонцеля (130 трансплантацій легень). Вони приїхали до нас із Польщі з Сілезького центру хвороб серця м. Забже, де наша команда стажувалася торік.
Серце пересадили 13-річному хлопцеві з Волині з села Зарудці. Він хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні - у нас. Стан хлопця був критичним і рахунок ішов на дні.
Орган йому пересаджував Борис Тодуров з Гаврилою Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим.
Трансплантувати печінку нашим лікарям вперше допомагала команда столичної Клінічної лікарні «Феофанія». Нирки пересаджували повністю своїми силами.
Світла пам’ять донору. Співчуття і вдячність рідним.
Трансплантація легень і трансплантація серця дітям відтепер можлива і в нашій країні. Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні.
Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав.
І над цим ми будемо працювати!».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
технологии, мода, выборы, протесты, женщины, Китай, автомобили, фотоконкурсы, природа, ВМС, общество, Динамо, животные, ЗСУ, Війна, Шахтер, учения, передовая, марш, политика, футбол, экология, #Євромайдан, показы, коронавирус, люди, США, Александр Зубко, фотография, пейзажи, портрет, история, зима, Дмитрий Дятлов, митинги, суд, терроризм, самолеты, столкновения, Майдан, карантин, пляжи, тест-драйв, Бахмут, стихийные бедствия, архитектура, искусство, корабли, Киев, Киевщина, город, туризм, оккупация, Россия, мир, юмор, фестивали, Польша, дети, живопись, Верховная Рада, фотопроект, медицина, культура, ВСУ, соревнования, Крым, пандемия, солдат, уикенд, Путин, авиация, Новый Год, война, обстрелы, Зеленский, Карпаты, полиция, Львів, традиции, фотоподборки, путешествия, визиты, спорт, дизайн, пожары, выставки, Сергей Смоленцев, праздники, Донбасс, музыка, НАТО, Одесса, акции, сборная Украины, Порошенко, Нацгвардия, церковь, военная техника, ДСНС

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36