НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
02.12.2021   BBC, Ян Доброносов, bigkyiv.com.ua, Олександр Рудоманов, vechirniy.kyiv.ua

Вечір «перевороту»: акція проти Зеленського в центрі Києва

Понад 3 тисячі людей зібралися в середу ввечері на Майдані Незалежності, а звідти пройшли маршем до Офісу президента. Акція відбулася у восьму річницю Євромайдану, але також була присвячена останнім політичним подіям.
Зі сцени, встановленої на Майдані, лунали критичні заяви на адресу Володимира Зеленського та його команди. Президента критикували за кадрову політику та скандал з "вагнергейтом" - це була спецоперація українських спецслужб із затримання 33 бійців російської ПВК "Вагнер". Зеленського закликали звільнити з посад керівника офісу президента Андрія Єрмака, його заступника Олега Татарова та першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка.
Активісти тримали плакати з написами: "Вийди звідси!", "Зеленський зрадник", "Досить зрад". Час від часу учасники кричали "Ганьба!". Дехто закликав до дострокового припинення повноважень нинішньої влади, в тому числі до відставки самого Зеленського.
В акції взяли участь представники різних політичних сил, зокрема "Європейської солідарності", "Нацкорпусу", "Голосу", "Демократичної сокири".
У зв'язку з масовими акціями 1 грудня - вранці в урядовому кварталі також протестували фізичні особи підприємці - в центрі Києва перекрили автомобільний рух на кількох вулицях, а правоохоронні органи посилили чергування. Як повідомила Нацполіція, до роботи у цей день залучили понад 3 000 правоохоронців та 1 500 бійців Нацгвардії.
Близько 20.00 учасники пройшли маршем до офісу президента на вулиці Банковій. Перед цим організатори закликали демонстрантів до організованості та порядку. Мовляв, мета акції "показати, хто господар міста", а не вдаватись до сили та руйнувань.
До офісу президента колонна мітингувальників дійшла без сутичок та заворушень. Учасники акції виголошували промови з критикою Зеленського та закликами до імпічменту. Акція проходила спокійно. Учасники акції кидали дрібні монети в бік Офісу президента. Потім частина їх розійшлася, а частина мітингувальників вирішили піти до Верховної Ради.
На площі перед ОП було багато правоохоронців, але мітингувальникам ніхто не перешкоджав. Їх пропускали вільно, без огляду речей. Учасники здебільшого не затримувалися біля входу до офісу президента, а проходили повз ходою від вулиці Інститутської до вулиці Лютеранської.
Напередодні акції у соцмережах часто іронізували у зв'язку з нещодавньою заявою Зеленського, який під час пресмарафону 26 листопада повідомив, що спецслужби мають записи, які свідчать про запланований на 1-2 грудня держпереворот.
"Ми отримали інформацію, що першого числа в нашій державі буде державний переворот. 1-2 грудня… Це не тільки агентурна інформація, а і звукова, де представники з України, скажімо так, з представниками Росії, скажімо так, обговорюють участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні. Що буде залучено мільярд доларів", - заявив тоді президент.
Пізніше Рінат Ахметов заявив, що "його обурює поширення такої брехні" від президента.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
юмор, марш, Динамо, женщины, акции, искусство, передовая, Крым, столкновения, архитектура, Верховная Рада, Нацгвардия, военная техника, мир, животные, пожары, визиты, НАТО, история, экология, природа, общество, Війна, ДСНС, учения, Одесса, спорт, политика, мода, пляжи, уикенд, авиация, церковь, война, Донбасс, город, суд, традиции, митинги, автомобили, технологии, путешествия, живопись, люди, сборная Украины, Россия, терроризм, музыка, Зеленский, ЗСУ, Новый Год, ВСУ, Львів, медицина, портрет, праздники, #Євромайдан, туризм, Александр Зубко, фестивали, оккупация, коронавирус, Майдан, корабли, Карпаты, Бахмут, ВМС, Киев, протесты, футбол, тест-драйв, самолеты, Путин, Польша, выборы, парады, обстрелы, пандемия, фотопроект, Китай, пейзажи, Сергей Смоленцев, стихийные бедствия, фотоподборки, США, солдат, дети, полиция, Порошенко, фотография, Дмитрий Дятлов, карантин, Шахтер, Киевщина, зима, соревнования, дизайн, фотоконкурсы, культура, выставки

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36