НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
05.01.2022   Казахстан   Reuters, BBC, Радіо Свобода, Tengrinews.kz, AP, Уніан
17393 Метки:  протесты, Казахстан.

У Казахстані вирують протести: захоплення адмінбудівель та жорсткі затримання

У Казахстані продовжуються "газові" протести. Ситуація загострюється.
Президент Казахстану Касим-Жомар Токаєв заявив, що проведе нараду з питань соціально-економічної ситуації у країні. Також він пообіцяв знизити ціну на скраплений газ, а інші вимоги демонстрантів розглянути під час робочої наради. Після цього стало відомо, що в Алмати розпочалася гостра фаза зіткнень між протестувальниками та поліцейськими. Щоб розігнати протестувальників, силовики зокрема застосовують сльозогінний газ та гумові кулі. На деяких відео видно, що люди підходять до силовиків і забирають у них зброю.
Уряд країни підав у відставку, але це не заспокоїло ситуацію, демонстранти штурмують адміністративні будівлі. Повідомляється про пожежу в будівлі резиденції президента Казахстану. Цю інформацію підтвердила протипожежна служба. Крім того, за даними цієї агенції, понад тисяча людей прорвались до будівлі акімату (будівля виконавчої влади Казахстану) в Алмати та увійшли всередину.
Демонстрації також не припиняються у інших регіонах Казахстану. Протести у країні тривають уже 5 днів, і почалися після підвищення у кілька разів цін на пальне. Поліція в Алмати застосувала сльозогінний газ та світло-шумові гранати для розгону учасників протестів, які намагалися штурмувати будівлю мерії.
У вівторок, 4 січня, президент Казахстану ввів надзвичайний стан у найбільшому місті країни Алмати та Мангістауській області. Режим НС запровадили до 19 січня. Указ президента також передбачає комендантську годину з 11 вечора до 7 ранку, заборону масових заходів та обмеження на пересування людей на транспорті.
У зв'язку з введенням надзвичайного стану, посольство України в Республіці Казахстан рекомендує українцям утриматись від поїздок в країну, а тим громадянам, які вже перебувають там, триматись подалі від місць масового скупчення людей.
Раніше президент Токаєв наполягав на тому, що влада через протести не впаде, і що Казахстану потрібен не конфлікт, а взаємна довіра та діалог. Урядова комісія пообіцяла мітингувальникам зменшити ціну на газ і дала гарантії не притягувати їх до відповідальності. Багато демонстрантів відмовилися розходитися.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
искусство, фотоподборки, пандемия, Дмитрий Дятлов, ЗСУ, выборы, НАТО, путешествия, полиция, марш, Польша, митинги, фотопроект, сборная Украины, военная техника, Одесса, ДСНС, экология, тест-драйв, Китай, ВСУ, стихийные бедствия, Верховная Рада, война, культура, праздники, дизайн, выставки, Донбасс, архитектура, пожары, портрет, Зеленский, пейзажи, терроризм, суд, Сергей Смоленцев, Александр Зубко, учения, передовая, туризм, оккупация, традиции, авиация, самолеты, политика, церковь, город, мода, история, медицина, визиты, животные, Карпаты, Киевщина, уикенд, Динамо, #Євромайдан, Львів, фотоконкурсы, акции, столкновения, зима, ВМС, мир, коронавирус, Шахтер, солдат, Киев, Крым, США, Війна, фестивали, фотография, протесты, женщины, Порошенко, обстрелы, соревнования, Майдан, Новый Год, Путин, люди, спорт, автомобили, общество, корабли, пляжи, показы, Нацгвардия, футбол, Бахмут, карантин, дети, живопись, юмор, музыка, Россия, технологии, природа

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36