НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
05.01.2022   Казахстан   Reuters, BBC, Радіо Свобода, Tengrinews.kz, AP, Уніан
17399 Метки:  протесты, Казахстан.

У Казахстані вирують протести: захоплення адмінбудівель та жорсткі затримання

У Казахстані продовжуються "газові" протести. Ситуація загострюється.
Президент Казахстану Касим-Жомар Токаєв заявив, що проведе нараду з питань соціально-економічної ситуації у країні. Також він пообіцяв знизити ціну на скраплений газ, а інші вимоги демонстрантів розглянути під час робочої наради. Після цього стало відомо, що в Алмати розпочалася гостра фаза зіткнень між протестувальниками та поліцейськими. Щоб розігнати протестувальників, силовики зокрема застосовують сльозогінний газ та гумові кулі. На деяких відео видно, що люди підходять до силовиків і забирають у них зброю.
Уряд країни підав у відставку, але це не заспокоїло ситуацію, демонстранти штурмують адміністративні будівлі. Повідомляється про пожежу в будівлі резиденції президента Казахстану. Цю інформацію підтвердила протипожежна служба. Крім того, за даними цієї агенції, понад тисяча людей прорвались до будівлі акімату (будівля виконавчої влади Казахстану) в Алмати та увійшли всередину.
Демонстрації також не припиняються у інших регіонах Казахстану. Протести у країні тривають уже 5 днів, і почалися після підвищення у кілька разів цін на пальне. Поліція в Алмати застосувала сльозогінний газ та світло-шумові гранати для розгону учасників протестів, які намагалися штурмувати будівлю мерії.
У вівторок, 4 січня, президент Казахстану ввів надзвичайний стан у найбільшому місті країни Алмати та Мангістауській області. Режим НС запровадили до 19 січня. Указ президента також передбачає комендантську годину з 11 вечора до 7 ранку, заборону масових заходів та обмеження на пересування людей на транспорті.
У зв'язку з введенням надзвичайного стану, посольство України в Республіці Казахстан рекомендує українцям утриматись від поїздок в країну, а тим громадянам, які вже перебувають там, триматись подалі від місць масового скупчення людей.
Раніше президент Токаєв наполягав на тому, що влада через протести не впаде, і що Казахстану потрібен не конфлікт, а взаємна довіра та діалог. Урядова комісія пообіцяла мітингувальникам зменшити ціну на газ і дала гарантії не притягувати їх до відповідальності. Багато демонстрантів відмовилися розходитися.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
оккупация, экология, выставки, фестивали, корабли, Киев, праздники, авиация, полиция, Донбасс, юмор, Китай, самолеты, Россия, пляжи, столкновения, фотография, фотоконкурсы, политика, Порошенко, суд, медицина, парады, ЗСУ, Новый Год, обстрелы, Зеленский, митинги, Крым, фотопроект, Динамо, учения, акции, терроризм, сборная Украины, ВМС, город, дети, Дмитрий Дятлов, НАТО, Путин, Карпаты, Одесса, животные, музыка, люди, зима, стихийные бедствия, Бахмут, #Євромайдан, война, соревнования, коронавирус, культура, общество, Шахтер, Киевщина, пандемия, Сергей Смоленцев, дизайн, уикенд, США, Верховная Рада, марш, военная техника, пейзажи, пожары, женщины, живопись, ДСНС, футбол, путешествия, выборы, архитектура, фотоподборки, протесты, искусство, Львів, Нацгвардия, портрет, туризм, ВСУ, показы, карантин, солдат, природа, визиты, традиции, мир, церковь, Майдан, Александр Зубко, автомобили, передовая, мода, Польша, Війна, технологии, история, спорт

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36